ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τις πιθανότητες συνεργασίας μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου συνασπισμού στον «ενδιάμεσο χώρο» θα διερευνήσουν σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, και παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις τους, οι δύο άνδρες συναντώνται σήμερα, με στόχο τη διερεύνηση πιθανής συνεργασίας των δύο κομμάτων στις εκλογές του 2013. Ο επικεφαλής του ΔΗΚΟ διαπραγματεύεται επίσης με ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγους. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ δεν προσέρχεται με ακραίες θέσεις, αλλά υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», τις οποίες δεν θα υπερβεί. Ανέφερε ακόμα ότι σε οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να υπάρχει συντονισμός και ξεκαθαρισμένη διαδικασία στη λήψη αποφάσεων, ενώ πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα καταθέσει ονόματα υποψηφίων, αλλά είναι έτοιμο να ακούσει. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι βάση της συζήτησης θα είναι η πολιτική διακήρυξη του ενδιάμεσου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΤΡΩΚΟ, Οικολόγοι) χώρου, για την οποία το ΑΚΕΛ έχει σοβαρές ενστάσεις. Είμαστε έτοιμοι, είπε, να ακούσουμε την άποψη του ΑΚΕΛ και κατά πόσον μπορεί να υιοθετήσει την πολιτική διακήρυξη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.