ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Να ακολουθήσουν τις συμβουλές του ΔΝΤ αν επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη κάλεσε η Κριστίν Λαγκάρντ τους Έλληνες. 

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ITV News, η γενική διευθύντρια του Ταμείου ρωτήθηκε σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως λέει το Γαλλικό Πρακτορείο, θέλει να κρατήσει το ευρώ, αλλά να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας προς το ΔΝΤ και τους ευρωπαίους εταίρους της. «Για να κάνουν τι; Πιθανώς για να λάβουν πιο δύσκολα μέτρα, τα οποία οπωσδήποτε θα πρέπει να ληφθούν», απάντησε.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα τίμημα συμμετοχής στην ευρωζώνη. Το τίμημα συνίσταται στη βελτίωση της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού. Είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Είναι η επανεξισορρόπηση των μεγεθών του προϋπολογισμού, όταν πρόκειται για μια χώρα με τόσο υψηλό δημόσιο έλλειμμα. Το τίμημα όμως σε μια ορισμένη χρονική φάση συνίσταται και στην επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, προκειμένου να χρηματοδοτείται το κρατικό χρέος».

Ανέφερε δε ότι βρίσκει ενθαρρυντικό το ότι απ΄ότι φαίνεται ο ελληνικός πληθυσμός θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και κατά δεύτερον ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες θέλουν να κρατήσουν στην ευρωζώνη την Ελλάδα.

«Αυτή είναι μια περίπλοκη συγκυρία εξαιτίας της εχθρότητας για την λιτότητα», πρόσθεσε. Αναγνώρισε δε ότι «η λιτότητα δεν είναι το παν, πρέπει να συνοδευτεί από μέτρα που θα βελτιώσουν την ανάπτυξη» και «τα μέτρα αυτά πρέπει να ληφθούν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.