ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕ «ΔΙΣΤΑΓΜΟ» ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ

Με «δισταγμό» δήλωσε ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών ο Αντώνης Μανιτάκης, ενώ ο απερχόμενος υπουργός, Τάσος Γιαννίτσης, επιβεβαίωσε ότι του είχε προταθεί να μείνει στο πόστο του κάτι που δεν έκανε γιατί όπως είπε «η συλλογική πορεία που έχουμε πάρει μοιάζει με απομαγνητισμένη πυξίδα».

Και οι δύο άνδρες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον της χώρας.

Ο Γιαννίτσης δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την αποστολή του με την άψογη, όπως παραδέχθηκαν όλοι, διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαΐου και όπως είπε παρότι του προτάθηκε να παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών ή σε άλλο υπουργείο, είπε ότι δεν θέλησε δικαιολογώντας την απόφασή του λέγοντας ότι «η συλλογική πορεία που έχουμε πάρει σήμερα μοιάζει με απομαγνητισμένη πυξίδα. Σε μία τέτοια πορεία δεν θα πάρω μέρος».

«Ελπίζω να ξεπεράσουμε γρήγορα τη σημερινή φάση, να επανενεργοποιηθεί η πυξίδα, να μπούμε σε μία πορεία όπου ως σύνολο θα ξέρουμε τι θέλουμε, πού πάμε και πώς πάμε» δήλωσε και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι σύντομα «θα αποφασίσουμε πως θα δουλέψουμε, για να φτιάξουμε μία προοπτική, όποια κι αν επιλέξουμε, και δεν θα στριφογυρίζουμε περί τον άξονά μας».

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, αφού εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του κ. Γιαννίτση, δήλωσε ότι ανέλαβε με «δισταγμό» το υπουργείο γνωρίζοντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, την πολιτική αβεβαιότητα και την κυβερνητική αστάθεια. Προσέθεσε δε πως πιστεύει «ότι θα υπερβούμε τις δυσκολίες, γιατί έχουμε ασφαλιστική δικλίδα την παράδοση δύο αιώνων κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».

Αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση της χώρας, ο νέος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αν και με ένα σφίξιμο στην καρδιά, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και η Πολιτεία θα βρει σταθερότητα και με αίσθημα συλλογικής ευθύνης θα αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα προβλήματα».

Τέλος, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διεξαχθούν άψογα οι εκλογές, όπως και αυτές της 6ης Μαΐου, δηλαδή σε κλίμα ευταξίας, ευπρέπειας και σεβασμού των κανόνων του κοινοβουλευτισμού, εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «τα κόμματα θα δείξουν πολιτική υπευθυνότητα».

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.