ΚΟΣΜΟΣ

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε 9 ημέρες, σεισμός 5,8 βαθμών ρίχτερ, χτυπά την ιταλική περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα.  

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ περίπου διακόσιοι έχουν τραυματιστεί και άλλοι 15.000, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από το σεισμό της 20ης Μαΐου, έχουν μείνει άστεγοι.

Η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να κηρύξει ημέρα εθνικού πένθους την 4η Ιουνίου.

Το επίκεντρο του νέου σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή της Μόντενα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κατέρρευσαν κτήρια στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου, όμως, πολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, η οποία κόστισε την ζωή σε επτά άτομα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο σημερινός σεισμός, 5,8 βαθμών ρίχτερ, έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία. Στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια. Εκκενώθηκε ακόμη και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα. Οι Ιταλοί πυροσβέστες, δέχθηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις.

Εκτός από τους ήδη διαπιστωμένους νεκρούς, εκφράζονται  φόβοι, ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μόντενα.

Τα σωστικά συνεργεία, συνεχίζουν αδιάκοπα τις προσπάθειές τους, σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται, με κύρια έμφαση σε βιομηχανική μονάδα της Μεντόλα, όπου έχασε τη ζωή του ένας εργάτης και άλλοι τρεις αγνοούνται. Οι εργάτες είχαν επιστρέψει στην δουλειά μόλις χθες, μετά από διαβεβαίωση των ειδικών ότι δεν υπήρχε κίνδυνος νέων καταρρεύσεων.

Σε περιοχές όπως εκείνη της Μιράντολα, κατέρρευσε το 80% των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Στο Σασουόλο σήμανε συναγερμός λόγω έλλειψης πόσιμου νερού.

Οι πυροσβέστες που έχουν κινητοποιηθεί, για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ξεπερνούν τους χίλιους.

Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

Το ΑΜΠΕ αναφέρει πως σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το νέο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου, μπορεί να προκλήθηκε από ένα νέο ρήγμα, διαφορετικό από εκείνο του σεισμού της 20ής Μαΐου.

Οι Ιταλοί πυροσβέστες, έχουν κινητοποιηθεί για να προσπαθήσουν να απεγκλωβίσουν εργάτες που φέρονται να έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια σε βιομηχανία έξω από το χωριό Μεντόλα.

Σε όλη την βόρειο Ιταλία έχουν εκκενωθεί τα σχολεία, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός λειτουργίας.

Ο φιλικός, ποδοσφαιρικός αγώνας Ιταλία-Λουξεμβούργο, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί απόψε στην Πάρμα αναβλήθηκε.


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.