ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ...

Ορισμένοι, όπως έγραψα και σε μια απάντηση σε έναν φίλο, μπερδεύουν τις ντομάτες με τις πιπεριές. Επειδή και με τις δύο κάνουμε γεμιστά δεν σημαίνει ότι είναι και το ίδιο.

Αυτό το λάθος νομίζω ότι γίνεται και με το αποτέλεσμα των εκλογών και το σχηματισμό κυβέρνησης. Κάποιοι θεωρούν το αποτέλεσμα των εκλογών ως ένα αντιμνημονιακό μήνυμα και άλλοι ως προσταγή των πολιτών να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Ανάλογα με την ερμηνεία που δίνουν τάσσονται οι μεν υπέρ μιας αριστερής - αντιμνημονιακής κυβέρνησης και οι δε υπέρ μιας συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Και οι δύο δεκτές και καλοδεχούμενες.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα° η πρώτη άποψη δεν συγκεντρώνει τη δεδηλωμένη στη Βουλή, ενώ η δεύτερη αν και συγκροτεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία εμφανίζει εσωτερικά πολιτικά προβλήματα. Στο πρόβλημα δύο λύσεις υπάρχουν. Ή θα γίνουν εκ νέου εκλογές ή θα σχηματιστεί κυβέρνηση με όσους συμφωνούν. Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα αυτό θα ήταν λυμένο ζήτημα. Εδώ, στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, αλλά ανθεί και η φαιδρά πορτοκαλέα, ανακαλύπτουμε διάφορα φαιδρά. Δεν ισχύει, λένε κάποιοι, η δεδηλωμένη, θα πρέπει το συνεργατικό σχήμα να έχει και την πλειοψηφία. Η θεωρία είναι καινοφανής. Οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι στη Γερμανία δεν έχουν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, κυβερνούν όμως επειδή έχουν τη δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο. Το ίδιο ισχύει και σε μια σειρά άλλες χώρες που έχουν συμμαχικές κυβερνήσεις. Μόνον εδώ πρέπει να ισχύσει κάτι το διαφορετικό. Για τις μονοκομματικές κυβερνήσεις που, λόγω εκλογικού νόμου, έχουν αυτοδυναμία δεν υπάρχει πρόβλημα. Για τις συμμαχικές υπάρχει. Περίεργη λογική που δεν την καταλαβαίνω.

Μα αθροίζουν, λένε, μόνον το 38% η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Είναι μειοψηφία. Γιατί, οι άλλοι τι είναι; Πλειοψηφία; Αν εξαιρέσεις το 19% που είναι η αναντιπροσώπευτη ψήφος, το 8,5% του ΚΚΕ που μόνο του θέλει να εξαιρείται, και το 7% της Χρυσής Αυγής που ούτως ή άλλως εξαιρείται (εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να την συμπεριλάβουν στις κυβερνητικές προσθαφαιρέσεις, οπότε πρέπει και να το πουν ευθαρσώς) τι μας μένει; Ένα 27%, που είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Για όσους γνωρίζουν αριθμητική το 38% είναι μεγαλύτερο του 27%. Αν οι «38άρηδες» θέλουν να κάνουν κυβέρνηση, τί λόγος πέφτει στους «27άρηδες»; Αν δικαιούται να φωνάζει μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι δεύτερο κόμμα, γιατί δεν δικαιούται να φωνάζει δυο φορές η Ν.Δ. που είναι πρώτο κόμμα; Ο λόγος είναι απλός. Η Ν. Δ., όπως και το ΠΑΣΟΚ, δεν πιστεύουν την πολιτική τους, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει τη δική του. Εκεί είναι και η ρίζα του προβλήματος. Από αυτό ξεκινάει όλη η φασαρία και η ανακατωσούρα.

Πάμε τώρα και στον δεύτερο μύθο. Μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί. Οι μνημονιακοί συγκεντρώνουν το 40% του εκλογικού σώματος και οι αντιμνημονιακοι άλλο ένα 40%. Ένα 20% πρέπει να βγει εκτός προσθαφαιρέσεων. Το ΚΚΕ που το δηλώνει κατηγορηματικά, η Χρυσή Αυγή που είναι ναζιστές και ένα 5% χαβαλέδες. Από που προκύπτει η δήθεν μειοψηφία των «μνημόνων»; Να σας πω εγώ. Από το γεγονός ότι οι «αμνήμονες» έχουν κερδίσει κατά κράτος τις μάχες της πολιτικής και της επικοινωνίας και επειδή οι «μνήμονες» το μόνο που σκέφτονται είναι το ...απεταξάμην. Από αυτή την άποψη ορθώς το 17% του ΣΥΡΙΖΑ και το 10% του Καμμένου χαλάνε τον κόσμο.

Όμως μας αρέσει δεν μας αρέσει το κοινοβουλευτικό σύστημα της δημοκρατίας έχει κανόνες. Και οι κανόνες σχετίζονται με αριθμούς. Υπάρχει αριθμός ψηφισάντων, εκλογικό ποσοστό, αριθμός εδρών, όριο εισόδου στη Βουλή, δεδηλωμένη. Στην κάλπη δεν υπολογίζονται πολιτικές δυναμικές, ούτε πλειοψηφικά ιδεολογικά ρεύματα, ούτε δημοσκοπήσεις, ούτε επιθυμίες. Στην κάλπη καταμετρώνται ψηφοδέλτια και επ' αυτών ορίζεται η λειτουργία του κοινοβουλευτισμού. Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά έτσι είναι. Μέχρι να το αλλάξουμε πρέπει να συμμορφωθούμε μ' αυτό. Όσοι δε, θεωρούν την δημοκρατική αριθμητική, «μπακαλική», καλόν θα ήταν να σκεφτούν σε ποιούς ατραπούς οδηγεί αυτή η συλλογιστική και ποιούς θα συναντήσουν στο δρόμο, που θα συμφωνήσουν ασμένως μαζί τους.

Αν λοιπόν ξεκαθαρίσαμε με τους αριθμούς, τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες, πάμε τώρα να δούμε και την αδυναμία μετατροπής της κοινοβουλευτικής αριθμητικής υπεροχής σε σχηματισμό κυβέρνησης. Πως καταφέρνει το δεύτερο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ με το 17%, να ορίζει τους κανόνες και να επιβάλλει τη θέλησή του, στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις; Επειδή είναι ένα κόμμα σε άνοδο, ενώ τα άλλα είναι σε πτώση. Είναι ένα κόμμα με ορμή, δυναμισμό, καθαρές θέσεις που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Αντίθετα τα άλλα δύο (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) κατατρύχονται από φοβικά σύνδρομα, αναμετρώνται με το παρελθόν τους και είναι τσακισμένα από την άσκηση κυβερνητικής εξουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην επίθεση και οι άλλοι παίζουν κατενάτσιο. Οι μεν παίζουν με το φόβο και ο άλλος με την ελπίδα. Ο ένας διεκδικεί να κυβερνήσει και οι άλλοι να κρατήσουν κυβερνητικά αξιώματα. Ο ένας έχει την αυθάδεια του ερχόμενου μπολιασμένη με περισσό λαϊκισμό και οι άλλοι απολογούνται για την υπευθυνότητα που πρέπει να δείξουν. Οι μεν κυριάρχησαν στη Μεταπολίτευση και ο άλλος θέλει να σφραγίσει τη Νέα Μεταπολίτευση.

Ο μόνος τρόπος για να ανακόψουν τη επέλαση του ερχόμενου είναι να επιτύχουν εκεί που μέχρι τώρα έχουν αποτύχει. Εάν καταφέρουν σήμερα ή το αργότερο σε 48 ώρες και συγκροτήσουν κυβέρνηση και αυτή αντέξει στις πολιτικές και κοινωνικές αμφισβητήσεις που καθημερινά θα εγείρονται στο έργο της και παράξει θετικά αποτελέσματα τότε οι «σύμμαχοι» μπορούν να ελπίζουν ότι δεν θα σαρωθούν. Εάν σώσουν τη χώρα, θα σωθούν και οι ίδιοι. Ενδέχεται μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, η ανασύνθεση των χώρων τους και συνολικά του πολιτικού συστήματος να μην γίνει με το ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο πρωταγωνιστή. Εάν όχι, η διαχείριση της αβεβαιότητας, με την καταστροφή να επικρέμαται επί των κεφαλών μας, θα αναληφθεί από νέες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε θα δούμε πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να περάσει κανείς από το «όχι», σε θέση ευθύνης...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Gtsiamis 16:11 11/05/2012

    Αφορά ανάρτηση στη ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ

     

    Κύριε Φελέκη από τα κείμενα και τα  λεγόμενα σας 
    μου δημιουργήθηκε η άποψη ότι εκτός της Πόρσε και της Μαζερατι ξέμεινε
    από μπαταρία και το Faber.

    Κύριε  felnike  τα
    γραπτά έχουν ελαττώματα & κακίες και ειδικότερα οι ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΕΣ σε
    προεκλογικές περιόδους,  μένουν και
    επιστρέφουν ως ΕΡΙΝΥΕΣ  ΚΑΙ ΝΕΜΕΣΗ
    (ΕΚΛΟΓΕΣ 2004-2007-2009-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) από αυτά προκύπτουν έμμεσες & άμεσες
    απειλές ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΝΑΡΙΣΜΑΤΑ  ότι:

    α) αν δεν εκλεγούν οι Περιφερειάρχες του
    ΠΑΣΟΚ  όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα πάμε στην κόλαση
    &  μετανάστες στη χώρα των
    ΤΑΚΛΑΜΑΜΠΑΝ

    β) αν δεν εκλεγούν οι αρεστοί στον ΣΟΙΜΠΛΕ  & ΤΡΟΙΚΑ 
     κυβερνήτες θα πέσει  πείνα  και
    δυστυχία και οι επτά πληγές του ΦΑΡΑΩ –αλήθεια στην ΗΜΑΘΕΙΑ & στην ΠΕΛΛΑ
    χθες προχθές έπεσαν ακρίδες  και στην
    ΗΛΕΙΑ  χαλάζι .  Λες! Μπα δε πιστεύω.

    Μήπως ξεχάσατε τις έκτακτες συνδέσεις
    για την μετάδοση των ΔΑΜΑΝΑΚΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΙΚΩΝ ΡΗΣΕΩΝ   επιστροφή στη ΔΡΑΧΜΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΙΝΙΚΑ
    να μην πω για επιστροφή στη ΜΝΑ

    Μήπως ξεχάσατε την νεκρανάσταση
    του απόγονου του πολιτικού & δοτού Σ.Μ καθηγητή Β.Μ. αλήθεια κύριε ΦΕΛΕΚΗ
    ποιος τον περιφέρει από κανάλι σε καναλι,ποιος ανέλαβε την παρουσίαση των βιβλίων
    του ΕΛΕΟΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

    ΤΩΡΑ ΑΜΑ ΒΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ούτε στην αλισίβα θα επιστρέψουμε ούτε θα κατασχεθούν τα αφρόλουτρα  ΟΙ ΒΙΚΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΟΙ
    ΓΙΑΝΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ  ΟΙ
    ΝΙΤΡΟΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ευήκοα ΩΤΑ & ΜΑΛΑΚΗΔΕΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ LIFE-STYLE
    ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ & ΕΚΠΟΜΠΕΣ

     ΚΥΡΙΕ
    ΦΕΛΕΚΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΝΝΙΚΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

    Πριν από λίγο καιρό έγινε κριτική(όχι από εσάς σίγουρα
    ,άλλα από το ΣΥΣΤΗΜΑ) στον ΤΣΙΠΡΑ γιατί δεν φόρεσε γραβάτα (ε λ ε ο ς!!!!!!!!)
    σε επίσκεψη στον ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΡΟΛΟ, ΚΑΙ
    ΧΘΕΣ ΚΑΠΑΚΙ O FELNIKOS ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ  ΒΟΥΚΕΝΤΡΑ. (το
    ίδιο γινόταν κάποιους μήνες πριν με τον αποκλεισμό του από το ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ με τις
    δαγκωματιές των ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ – ΠΑΠΑΧΕΛΑ –ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ –ΚΩΝΣΤΑ –ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ  μεταξύ
    μας τώρα δίνει και ο μικρός αφορμές & δικαιώματα δεν κάθεται καλά άλλα
    ενπασει περιπτώσει η ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ .

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ KAMIA ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ

      ΈΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ  ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ο FELNIKOS –ακούσια- ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΕΙ ΓΚΕΜΙΑ
    ΧΑΛΙΝΟΥΣ  ΚΑΙ ΙΓΚΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ
    ΛΟΒΟΤΟΜΗ.

    Tώρα  έγινε ξαφνικά
    ένας ΑΠΕΙΡΟΣ  ΝΕΑΝΙΑΣ  λες και οι έμπειροι τα καναν όλα ΡΟΙΔΟ (Ο
    ΑΛΕΞΗΣ τις πεπονόφλουδες προσπαθεί να αποφύγει 
    ,  
    μη ξεχνάτε τι είπε ο ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ στη ΒΟΥΛΗ  για ένα μικρό κόμμα  μην ξεχνάτε την αποχώρηση των μετέπειτα ΑΡΧΗΔΗΜΑΡΑΙΩΝ
    (ΤΣΟΥΚΑΛΟΛΕΒΕΝΤΟΨΑΡΙΑΝΩΝ ΚΛΠ).

    Εξ ορισμού ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ στέκεται κριτικά
    απέναντι σε κάθε τι συστημικό και καθεστωτικό, 
    δε συμπορεύεται με εξουσίες , δεν επιλέγει  μέσω της δημοσιογραφίας  να εκλεγεί 
    δήμαρχος  ούτε  νομάρχης 
    ούτε  βουλευτής –υπουργός  ούτε να υποδείξει πρόσωπα, άλλα να κρίνει
    απόψεις και ιδέες –τα πιο πάνω δεν
    αφορούν το προσωποσας άλλα την αρρώστια της εποχής να πολιτεύονται οι
    δημοσιογράφοι χωρίς πρώτα να υποβληθούν σε αποτοξίνωση ΑΜΕΡΟΛΗΨΕΙΑΣ).

    Τώρα βέβαια άρχισε το
    φαινόμενο των ανεξάρτητων δικαστών άλλα αυτό είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο
    (στρατηγών –ΚΥΠουρων) και σηκώνει πολύ συζήτηση

    Είμαι σίγουρος ότι δεν
    υπάρχει υποβολέας στα γραπτά σας και στις ερωτήσεις στις τηλεοπτικές εμφανίσεις
    σας  τώρα μεταξύ μας πώς να το πω μια υποψία
    υπάρχει άλλα δεν το λέω   κρατιέμαι
    !!!!!!!!   πράγμα που  συμβαίνει μέσω ακουστικού με τον ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
    ΕΙΔΗΣΕΩΝ και την παραπολυ καλή παρουσιάστρια ειδήσεων κυρία ΤΣΑΡΛΑΜΠΑ- για
    δημοσιογράφος  έτσι κιέτσι.

     

     

    Για  καλό και για κακό πατρίδα πρέπει να
    αποκτήσεις αντισώματα κάνε εμβόλιο πέρνα στην επίθεση σε ΓΥΠΟΦΕΡΝΕΙ πολύ το
    σύστημα βέβαια θα μου πεις είναι απαραίτητο στο σύστημα το άλλοθι Προσπάθησε να
    μη γίνεις τώρα το άλλοθι του  (το
    γυποφερνει δεν είναι λάθος άλλα αφορά τους γύπες της εξουσίας) .

    Το ερώτημα για τον ΠΕΤΡΟΥΛΑ αφορά προσπάθεια ενεργοποίησης
    του ΘΥΜΙΚΟΥ για μνήμες άλλων εποχών και τρόπους επηρεασμού του παλατιού από τα τότε
    εκδοτικά συγκροτήματα (Βλαχου –Λαμπράκης 
    Κόκας κλπ)  βέβαια δεν συγκρίνω εποχές
    & πρόσωπα αλλά να λίγο στην ούγια κάτι 
    τέτοιο αχνοφαινεται(ΚΑΨΟΠΡΕΤΕΝΤΕΡΙΚΟΤΣΙΜΟΣΤΑΗΤΡΕΜΟΜΑΝΔΡΑΒΕΛΙΚΟΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕΚΑ
    ).ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΑ ΝΕΑ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ !

    Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠ΄ΤΟ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ
    ΣΤΙΣ 4 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤ Α ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ?

    Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΟΥ  ΚΑΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΤΙ
    ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ? 

    ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ 
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΟΙ ΤΟΜΑΤΕΣ  ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ

    ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΑΣΤΑΚΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΣΤΟΝ
    ΑΣΤΑΚΟ  ΓΙΑΤΙ Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΑΚΟΡΕΣΤΑ
    ΩΜΕΓΑ-ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΛΠ   ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ
    ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΑΠ΄ΤΑ ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ.  

    Υ.Γ1: ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΣΕ ΤΣΙΓΚΛΑΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΕΛΕΚΗΣ
    ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Υ.Γ2: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΠΕΡΑΜΑ: 1-0

    Υ.Γ3 :ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- ΑΙΤ/ΝΙΑ : 1-0

    Υ.Γ 4: Η T.V δεν ειν΄για χορτασ΄
    ειν ΄για πορεψ΄.

  2. Kalogeropoulos 14:04 11/05/2012

    Πολύ σώστά  ντομάτες και πιπεργιές δεν ειναι το ιδιο επειδή και με τα δυο κάνουμε γεμιστά.  . Όπωςκαι οι στατιστικές δεν λένε πάντοτε την αλήθεια. Μπορεί ένας να τρώει μακαρονια και ο άλλος κυμά, αλλά και οι δυό μαζι μακαρόνια μπολονεζ(με κυμα).

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.