ΚΟΣΜΟΣ

ΣΕ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ

Σε επ' αόριστον απεργία ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν οι Ισπανοί ανθρακωρύχοι, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των δημοσίων επιδοτήσεων στον συγκεκριμένο τομέα.

Παράλληλα χιλιάδες ανθρακωρύχοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην αυριανή διαδήλωση κατά των μέτρων, που σύμφωνα με τις εργατικές ενώσεις, επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας και απειλεί το σύνολο του τομέα.

Σύμφωνα με το συνδικάτο UGT, 10.000 ανθρακωρύχοι που θα μεταφερθούν με λεωφορεία από τα τέσσερα άκρα της χώρας αναμένονται αύριο στη Μαδρίτη για να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας.

Σήμερα, το συνδικάτο Εργατικές Επιτροπές (Comisiones Obreras, CCOO) αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως εξαιτίας της «αποτυχίας» των διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση «η απεργία παρατείνεται επ’ αόριστον».

Από την περασμένη εβδομάδα, οι εργάτες στα ανθρακωρυχεία της χώρας πραγματοποίησαν τριήμερη απεργία και σήμερα οργάνωσαν κινητοποιήσεις στη βόρειο Ισπανία, αποκλείοντας σημαντικές οδικές αρτηρίες, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με την αστυνομία..

Σύμφωνα με τις CCOO, ο επιδοτούμενος από το κράτος άνθρακας της Ισπανίας, που κοστίζει ακριβότερα από τον εισαγόμενο, αντιπροσωπεύει το 6% της παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.