ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΚΗ

Σημαντικά ευρήματα που -όπως όλα δείχνουν- «δένουν» τους κατηγορούμενους στην «υπόθεση Τσοχατζόπουλου» κρύβουν τα ευρήματα που κατασχέθηκαν σε σπίτια και γραφεία την ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων.


Στο επίκεντρο των δικαστικών ερευνών βρίσκεται το ημερολόγιο που τηρούσε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος με αναλυτικές, κατά πληροφορίες, σημειώσεις που μπορούν να χρησιμεύσουν στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν είναι τυχαίο ότι εισαγγελικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «σε κάθε σελίδα των κατασχεμένων υπάρχει και ένα έγκλημα. Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι γνωρίζονταν μεταξύ τους ,παρά το γεγονός ότι στις απολογίες τους υποστηρίζουν το αντίθετο».

Και ενώ ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής συνεχίζει την έρευνα διαβιβάστηκαν σε αυτόν άλλες δύο δικογραφίες, που αφορούν σε ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 και των TOR M-1.

Λόγω του όγκου των δικογραφιών ορίστηκε μάλιστα και επίκουρος ανακριτής, προκειμένου να κληθούν το συντομότερο δυνατό οι κατηγορούμενοι που εμπέκονται στις δύο υποθέσεις. Παράλληλα, οι ανακριτές θα μελετήσουν τα έντυπα Ε9 ,που έχουν διαβιβαστεί και αφορούν τον Άκη τσοχατζόπουλο και τους συγκατηγορουμένους τους για να προχωρήσουν αν χρειαστεί και σε δέμσευση άλλων περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού ή άλλων εμπλεκομένων εκτός από το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που έχει ήδη δεσμευθεί.

Στόχος του κ. Μαλλή πάντως, είναι να έχει ολοκληρώσει τη δικαστική έρευνα για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του Α. Τσοχατζόπουλου μέσα σε τέσσερις μήνες, όπως απαιτεί ο νόμος για τη διαφθορά των κρατικών αξιμωατούχων και δεν αποκλείεται οι 15 κατηγορούμενοι να ξαναπεράσουν για συμπληρωματικές απολογίες από την Ευελπίδων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.