ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΝΤΟΝ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ συναντήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο Λονδίνο. Υπέρ του ευρωομολόγου τάχθηκε ο Μπιλ Κλίντον. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις διεθνώς, στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Επισήμαναν ότι, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Αφορά την Ευρώπη και τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και ειδικότερα της ζώνης του ευρώ.

Ο Μπιλ Κλίντον σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει το ταχύτερο δυνατόν τις αναγκαίες αλλαγές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η κρίση, αλλά και να διαμορφωθούν οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Επίσης, κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο με τεχνογνωσία, αλλά δίνοντας και τη δυνατότητα μεγαλύτερου χρόνου προσαρμογής στις απαιτήσεις του προγράμματος μετάβασης

Υπογράμμισαν δε, ότι η Ευρώπη οφείλει να προωθήσει άμεσα πολιτικές για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την κοινωνική πολιτική, με έμφαση την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο Μπιλ Κλίντον τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, εκτιμώντας ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στις επενδύσεις για υποδομές, κυρίως στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης και της πληροφορικής, στους οποίους ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.