ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ

Μαζική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στο μεταλλουργικό τομέα της Γερμανίας στις κινητοποιήσεις με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

 

Σύμφωνα με το ισχυρό εργατικό συνδικάτο του μεταλλουργικού τομέα IG Metall, περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στη γερμανική βιομηχανία συμμετείχαν στις σημερινές στάσεις εργασίας.

Νέες στάσεις εργασίες είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα και το βράδυ, όπως επισημαίνει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

Οι σημερινές στάσεις εργασίες επηρέασαν μεγάλες εταιρείες σε όλη τη χώρα, όπως η Bosch, η Mercedes, η Volkswagen και MAN.

Συνολικά, από το Σαββατοκύριακο οπότε ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, το IG Metall έχει καταμετρήσει 36.000 συμμετέχοντες.

Παράλληλα το συνδικάτο ΙG Metall βρίσκεται στον τρίτο γύρο  διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στον μεταλλουργικό τομέα, στον οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γερμανία. Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται ταυτόχρονα σε πολλά κρατίδια και αποτελούν μία κρίσιμη δοκιμή και για πολλούς άλλους τομείς της γερμανικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το συνδικάτο απέρριψε στα μέσα του μήνα την πρόταση των εργοδοτών για αυξήσεις 3% σε περίοδο 14 μηνών και αντιπροτείνει αυξήσεις 6,5%.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.