ΕΛΛΑΔΑ

ΧΡΕΗ 2,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ «ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει φτάσει η διοίκηση του δήμου Έδεσσας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι αλλά και οι δημότες να μην εισπράξουν τα προνοιακά επιδόματα.

Λόγω χρεών παρελθόντων ετών προς την εφορία έχουν μπλοκαριστεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου. «Για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να υπάρξει μία γενναία υπουργική απόφαση για ξεμπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου. Ωστόσο με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο κι ο δήμος θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο», αναφέρει ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να τακτοποιήσουμε υποχρεώσεις προς τρίτους, δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς εργαζομένων, ενώ δημιουργούνται και κοινωνικά προβλήματα, καθώς δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε τα προνοιακά επιδόματα για τους δημότες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο τα χρέη παρελθόντων ετών (από το 2002 έως το 2010) προς την εφορία ξεπερνούν το 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις το ποσό αγγίζει τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.