ΥΓΕΙΑ

ΕΝΤΟΣ 2 ΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε η τροφοδοσία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων. Σε δύο ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Την ομαλοποίηση σε δύο ημέρες της διάθεσης των φαρμάκων υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, μεταξύ αυτών και των αντικαρκινικών, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπει η διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η διαδικασία αποστολής παραγγελιών προς τις εταιρείες έχει ολοκληρωθεί ενώ ξεκίνησε σήμερα η τροφοδοσία των φαρμακείων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο ημερών.

Μάλιστα, σήμερα εξυπηρετήθηκαν πάνω από 100 ασθενείς, ενώ υποβλήθηκαν αιτήματα για προμήθεια φαρμάκων από εννέα ιδιωτικές κλινικές και, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το ΕΣΥ, θα καλύπτονται και οι ανάγκες των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες απαιτήσεις τους.

Τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε Ομόνοια, Αμπελόκηπους (Παράσχου και Ασωπίου), Ρέντη (Πειραιώς και Κηφισού), Ν. Ιωνία (Παναγούλη 91), Πειραιά (Μπουμπουλίνας 7-13) και στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 19).

Κατ΄ εξαίρεση, αύριο Τετάρτη, τα Φαρμακεία στην Αττική θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 19.00 (κανονικά λειτουργούν έως τις 2 το μεσημέρι τις Τετάρτες, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα)

Λίστα με τα φάρμακα που χορηγούνται και από ποια φαρμακεία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες από το μεσημέρι της Τετάρτης και στον τηλεφωνικό αριθμό 184.

Οι ασφαλισμένοι της επαρχίας προμηθεύονται τα φάρμακα από τις κατά τόπους μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, μετά από παραγγελία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.