ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΠΟΛΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΕΣΕΙΣ;

Κομίστες το Πάρκο Ελευθερίας, περισσότερος Δημήτρης Παπαϊωάννου στο Φεστιβάλ Αθηνών, σύγχρονη τέχνη στην Ύδρα και φυσικά Ozzy Osbourne & Friends στο Rockwave Festival. Α! και μεταμοντέρνες «αγρυπνίες» στο 6 D.O.G.S.


Παρασκευή 29

2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς

Με σύνθημα «Μόνο τα νεκρά ψάρια πάνε με το ρεύμα» 40 κομίστες συμμετέχουν στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς. Οι φίλοι της ένατης, όπως την αποκαλούν, τέχνης θα απολαύσουν από σήμερα εκθέσεις, διαγωνισμούς, εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα συνοδεία πολλής μουσικής. Το εκθεσιακό μέρος περιλαμβάνει έκθεση κόμικς με έργα γνωστών Eλλήνων δημιουργών αλλά και νέων κάτω των 30 ετών που συμμετείχαν στον πανελλαδικό διαγωνισμό σκίτσου με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ «Μόνο τα νεκρά ψάρια πάνε με το ρεύμα».
INFO: Στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, έως τις 05/07, είσοδος ελεύθερη.

Οι Blitz στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η ομάδα Blitz, έχοντας εμπλουτίσει το βιογραφικό της με μία επιτυχημένη μετάκληση στη βερολινέζικη Schaubuhne, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών με μία performance εμπνευσμένη από τον Δον Κιχώτη. Η παράσταση που θα δούμε απόψε για δεύτερη και τελευταία βραδιά στο Πειραιώς 260 ανασυνθέτει το μύθο του «ιππότη της κατηφούς μορφής», επιχειρώντας να εντοπίσει τη μοναξιά αυτού του προσώπου που κυνηγάει χίμαιρες διασχίζοντας, πάνω στο ψωραλέο άλογό του, έναν σκληρό και ακατανόητο κόσμο.
INFO: Στο Πειραιώς 260 (Κτίριο Δ), στις 21.00, εισιτήρια 25 & 15 (φοιτητικό) ευρώ, www.greekfestival.gr.

Σάββατο 30

Back to School

(Ο)ΙΚΕΑ. Αυτός είναι ο τίτλος που διάλεξε ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης για τη 14η εκδοχή του ιδιαίτερα επιτυχημένου καλλιτεχνικού project του στην Ύδρα. Αν αυτό το σαββατοκύριακο «αποδράσετε» στον Αργοσαρωνικό, μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα από το Σαχτούρειο Γυμνάσιο της Ύδρας. Ο Αντωνίτσης καλεί μια σειρά ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών –από τον Franz West μέχρι τον Κωνσταντίνο Κακανιά- να πειραματιστούν με το σχεδιασμό χρηστικών αντικειμένων ως προέκταση του προσωπικού εννοιολογικού που διέπει το εικαστικό έργο τους. Από αυτή την ιδέα και το λογοπαίγνιο του τίτλου.
INFO: Στο Σαχτούρειο Γυμνάσιο Ύδρας, η έκθεση παραμένει ανοιχτή από τις 11.30 έως τις 13.30 και από τις 19.30 έως τις 22.00, είσοδος ελεύθερη

Όνειρα Γλυκά!

Η πρωτότυπη, ζωντανή εγκατάσταση «Sleep Project» που επιστρέφει στο Six D.O.G.S επικεντρώνεται στο υποσυνείδητο, δημιουργώντας ένα «παράλληλο σύμπαν» σε σχέση με τον κόσμο και τα χαρακτηριστικά του ίδιου του χώρου που την φιλοξενεί. Πρόκειται για μία site-specific δημιουργία ενός σκηνικού με σουρεαλιστικά στοιχεία που αφήνουν σε καλλιτέχνες και επισκέπτες να ανακαλύψουν και να εμφανίσουν μια παράλληλη πραγματικότητα, να προτείνουν μια υποκειμενική αντίληψη όλων όσων μπορούν να συμβούν σε έναν χώρο όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να συνευρεθούν και να συμπράξουν.
INFO: Στο 6 D.O.G.S., το project τρέχει 24 ώρες το 24ωρο

Κυριακή 1

Κι άλλος Δημήτρης Παπαϊωάννου

Η επιστροφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου συζητήθηκε τόσο πολύ που ανάγκασε το Φεστιβάλ Αθηνών να παρατείνει τις παραστάσεις του για τρες ακόμη ημέρες. Με τίτλο «Πρώτη Ύλη» και με φόντο τη διάψευση όλων των συλλογικών και προσωπικών προσδοκιών, ο Παπαϊωάννου επιχειρεί έναν αναστοχασμό πάνω στην προσωπική, αλλά και την ελληνική ταυτότητα με εργαλεία τα πιο στοιχειώδη από το εργαστήρι του εικαστικού: ένα τελάρο, ένα σκουπιδοτενεκέ, ένα σώμα, τον ίδιο του τον εαυτό και –πάνω απ’ όλα– ένα βλέμμα διαυγές και μια ποιητική διάθεση που ξέρει να αναμετράται με τα ουσιώδη.
INFO: Στο Πειραιώς 260 (Κτίριο Α), στις 21:00, εισιτήρια 20 & 15 (φοιτητικό) ευρώ, www.greekfestival.gr

Ozzy, ζεις, εσύ μας οδηγείς!

Τι κι αν πρόσφατα έγινε για πέμπτη φορά παππούς, ο ο Ozzy Osborne παραμένει ακμαίος επί σκηνής. Και οδηγεί την κούρσα της δεύτερης συναυλιακής ημέρας του Rockwave στο Terra Vibe της Μαλακάσας παρέα με τους Slash, Zakk Wylde και Gus G. Στο ρόστερ της ίδιας ημέρας περιλαμβάνονται ακόμη οι Lucky Funeral, Planet of Zeus, Unisonic, Paradise Lost και Machine Head.
INFO: Στο Terra Vibe Park, 37ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, οι πόρτες ανοίγουν στις 11.00, εισιτήριο 58 (προπώληση) & 65 ευρώ (ταμείο)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.