ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΚΤΙΜΑ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

«Η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου, σύμφωνα με όσα με πληροφόρησαν οι διοικήσεις των Ασφαλιστικών Οργανισμών, θα γίνει κανονικά», τόνισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Α. Ρουπακιώτης στην πρώτη και... αποχαιρετιστήρια συνάντηση με δημοσιογράφους.  

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης απέφυγε να δεσμευτεί για την ομαλή καταβολή των συντάξεων από τον Αύγουστο και μετά, διότι όπως είπε κάτι τέτοιο «είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του υπηρεσιακού υπουργού και της υπηρεσιακής κυβέρνησης». Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι τα οικονομικά των Ταμείων είναι σε κακή κατάσταση και ανέφερε ότι το ΙΚΑ θα χρειασθεί 1,4 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή των συντάξεων και 260 εκατ. ευρώ ο ΟΑΕΔ για την καταβολή των επιδομάτων, παρότι, όπως είπε, μόνον 1 στους 5 ανέργους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Τόνισε μάλιστα ότι οι περισσότεροι Έλληνες καταβάλλουν τις εισφορές τους στο τέλος κάθε μήνα, οπότε και διαμορφώνεται η πραγματική εικόνα για την ταμειακή επάρκεια των ταμείων. Η καταβολή των εισφορών, είπε, συνδέεται με την κατάσταση της οικονομίας και την εισφοροδοτική ικανότητα των δικαιούχων και σημείωσε ότι η αύξηση της ανεργίας κατά 1 ποσοστιαία μονάδα επιφέρει στα Ταμεία απώλειες 450 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα για τον ΟΑΕΔ, είπε ότι έχει αναλάβει μέρος των λειτουργιών των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, που έχουν καταργηθεί και δεν απέκλεισε την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της θητείας της προσωρινής διοικούσας επιτροπής που έχει ορισθεί για την εκκαθάριση των οργανισμών και της οποίας η θητεία λήγει στις 31/7/2012.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.