ΕΛΛΑΔΑ

ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Εξαφανισμένος από προσώπου γης παραμένει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Εντωμεταξύ, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, ομάδες και συνδικάτα οργανώνουν σήμερα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο.

Άφαντος ο Ηλίας Κασιδιάρης 

Προς το παρόν, ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης κρύβεται από τις διωκτικές αρχές, έπειτα από το χθεσινό περιστατικό στο πάνελ του ΑΝΤ1. Ωστόσο, σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αφού πρώτα κήρυξε «ολοκληρωτικό πόλεμο» με τα ΜΜΕ, ανέφερε ότι ο Κασιδιάρης «θα εμφανιστεί, θα μιλήσει και θα καταθέσει μηνύσεις για την προκλητική συμπεριφορά που δέχτηκε και την επίθεση από την Λιάνα Κανέλλη».

Δεν αναμένεται να εμφανιστεί μέχρι αύριο το πρωί

Όπως εκτιμάται, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να εμφανιστεί στη δικαιοσύνη πριν την παρέλευση του αυτοφώρου (ο νόμος ορίζει ως απώτατο χρονικό όριο την παρέλευση της επόμενης μέρας από εκείνη του αδικήματος). Το αυτόφωρο λήγει αύριο το πρωί (Σάββατο 9/6) και εφόσον μέχρι τότε δεν έχει συλληφθεί, θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του και θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Θανάσης Κοκκαλάκης, όταν ρωτήθηκε σήμερα γιατί παραμένει ασύλληπτος ο Κασιδιάρης, είπε μεταξύ άλλων: «Ελέγχουμε όλα τα γνωστά σημεία στα οποία θα μπορούσε να βρίσκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος υπάγεται ακριβώς στις ίδιες συνήθεις διαδικασίες που υπάγεται οποιοσδήποτε άνθρωπος μέσα στην ελληνική επικράτεια. Η Αστυνομία λειτουργεί στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης δίωξης».

Σύσκεψη Π. Πικραμμένου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ε. Οικονόμου

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου είχε χτες ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος. Ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκε και η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης για τη διασφάλιση ομαλής προεκλογικής περιόδου. Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός είπε πως «η προστασία των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η εγγύηση του θεμελιώδους αγαθού της ασφάλειας είναι δουλειά του κράτους και όχι της οποιασδήποτε ομάδας».

Αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά συλλαλητήρια

Στην Αθήνα

Με αφορμή τις επιθέσεις κατά μεταναστών, οι αντιρατσιστικές οργανώσεις, «Ενωμένοι ενάντια στο φασισμό και Φασιστική Απειλή», αλλά και διάφορες αντιφασιστικές-αντιναζιστικές ομάδες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 19:00, στην Πλατεία Ομονοίας και έπειτα θα γίνει πορεία προς τη Βουλή. Οι διοργανωτές φαίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις επιθέσεις κατά μεταναστών που σημειώνονται σε όλη την Αττική το τελευταίο διάστημα και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ατόμων με σπαθί στο Νέο Κόσμο.  Όπως αναφέρουν μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν «Η γειτονιά μας, ο Νέος Κόσμος γνωρίζει από προσφυγιά. Πολλές γειτονιές του χτίστηκαν και κατοικήθηκαν από πρόσφυγες. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της διάσπασης μας μέσω του ρατσισμού».

Στη Θεσσαλονίκη

Σε συμμετοχή σε Αντιναζιστικό Συλλαλητήριο στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη καλούν δεκάδες αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου είχε ληφθεί πριν την εκδήλωση του βίαιου περιστατικού σε βάρος της Λιάνας Κανέλη και της Ρένας Δούρου από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στον ΑΝΤ1. Επίσης, συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους των φορέων που οργανώνουν το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:30 στον ημιόροφο της ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51). Σε ψήφισμά τους οι διοργανωτές του αντιναζιστικού συλλαλητηρίου τονίζουν: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη συμμορία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εξαπατά παριστάνοντας τη ''αντισυστημική'' και ''αντιμνημονιακή'' δύναμη όταν χτυπάει με ρόπαλα αριστερούς αγωνιστές και προχωράει σε δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών... Είναι απειλή για τις ελευθερίες όλων μας».

Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο είναι και οι: Οικολόγοι-Πράσινοι, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Homophonia, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΕΔΟΘ, Σύλλογος Εργαζομένων ΚΘΒΕ, Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ κ.ά.

Στο Ρέθυμνο

Στην κρητική πόλη το αντιρατσιαστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 μπροστά στο δημαρχείο με τη συμμετοχή διαφόρων οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.