ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ, ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

Forza Italia. Χαμός έγινε χθες βράδυ στην Παλιά Αγορά στη Φιλοθέη. Στο «καφενείο» μας. Εκεί που μαζευόμαστε οι φίλοι και παρακολουθούμε ανελλιπώς το Euro.

Όταν ο σούπερ Μάριο (Μπαλοτέλι) ξετίναζε τα δίχτυα των Γερμανών όλοι οι θαμώνες, και ήταν πάρα πολλοί, ξέσπαγαν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα και αλαλαγμούς χαράς. Λες και έβαζε τα γκολ ο Σαλπιγγίδης.

Ανάλογες σκηνές υποθέτω θα ξετυλίχτηκαν καθ' άπασαν την επικράτειαν. Σκέφτομαι τους πανηγυρισμούς που θα 'κανε ο φίλος μου ο Μπούρος στο Αγρίνιο, στο συντριβάνι, στο πατάρι του Ράπτη, παρέα με τον Βαϊνά, τον Υφαντή, τον Πουρνάρα, τον Νείλα και τους άλλους.

Αν η Μέρκελ άκουγε τα μπινελίκια που εκστομίζονταν εχθές, εναντίον της θα το 'χε σκυλομετανιώσει που τα 'βαλε με τα PIGS, με τα «γουρούνια» του Νότου και όχι μόνον. Είμαι σίγουρος ότι οι πανηγυρισμοί για τα γκολ των Ιταλών και τα βρισίδια κατά της φράου Μέρκελ δεν ακούστηκαν μόνον στην Παλιά Αγορά ή στα ελληνικά σπίτια και καφενεία που έβλεπαν το ματς, αλλά σε όλη, πλην των Τευτόνων, Ευρώπη.

Μπορώ να φανταστώ το τι θα 'γινε, και δικαιολογημένα, σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας, αλλά μπορώ εξίσου να φανταστώ, και να δικαιολογήσω, τα συνθήματα, υπέρ της Ιταλίας και κατά της Γερμανίας, που θα ακούστηκαν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Οι ευρωπαϊκοί λαοί, μέσω του ποδοσφαίρου, τιμωρούσαν τους Γερμανούς για τη στάση τους απέναντι στην υπερχρέωση, την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια που μαστίζει ιδιαίτερα τον ευρωπαϊκό Νότο. Ήρωες αντίστασης στο Δ' (οικονομικό) Ράιχ έγιναν χθες ο Μπουφόν, ο Πίρλο, ο Μπαλοτέλι, ο Κασάνο.

Τα απανταχού της Ευρώπης «γουρούνια» ήθελαν να ταπεινώσουν τους μνημονιακούς «άριους» της εριτίμου κυρίας Μέρκελ. Ήθελαν να δείξουν στον αλαζόνα κύριο Βεστερβέλε τι σημαίνει διπλωματία των γκολ. Ήθελαν να κάνουν τον ατσαλάκωτο κύριο Σόιμπλε να νοιώσει κι αυτός, όπως νοιώθουμε όλοι εμείς, οι δημοσιονομικά ηττημένοι.

Ο αγώνας Ιταλία-Γερμανία δεν ήταν ποδοσφαιρικός, ήταν πολιτικός στο φαντασιακό των λοιπών, πλην Τευτόνων, Ευρωπαίων. Δεν είχε κανείς τίποτε εναντίον του Λαμ, του Σβαϊστάιγκερ, του Κεντίρα, του Γκόμεζ, του Οζίλ. Ίσα ίσα που το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο, παρά την χθεσινή ήττα με 2-1, αναγνωρίζεται απ' όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Και είναι κρίμα γι' αυτούς τους αθλητές να πληρώνουν τις αμαρτίες της πολιτικής και οικονομικής τους ηγεσίας. Γιατί αυτό πλήρωσαν. Η ενέργεια που εξέπεμπε η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων φιλάθλων ήταν αρνητική γι' αυτούς. Η θετική ενέργεια κατευθύνονταν στους Ιταλούς, καθοδηγούσε και έδινε φτερά στα πόδια του Κασάνο, του Μοντελίβο, του Ντε Ρόσι.

Μακάρι και ο άλλος Μάριο, ο Μόντι, να βάλει και αυτός, όπως ο Μπαλοτέλι, δύο...γκολ στη Μέρκελ, στη Σύνοδο Κορυφής. Και μακάρι να αποκρούσει, όπως ο γίγας Μπουφόν, τα φαρμακερά σουτ που θα εξαπολύσει η καγκελάριος κατά των αδυνάμων της ευρωζώνης. Και τρεις φορές μακάρι, αν στους δύο σούπερ Μάριο προστεθεί και ο τρίτος, ο Ντράγκι, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επίσης Ιταλός, και απελευθερώσει τη ρευστότητα και εγγυηθεί η ΕΚΤ απευθείας τα χρέη.

Forza Italia λοιπόν. Και συγγνώμη Λαμ και Οζίλ. Δεν φταίτε εσείς που δεν πήγατε στον τελικό. Η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε φταίνε. Την καγκελάριο σας δεν θέλαμε να πανηγυρίζει. Θα 'ταν μία νέα ταπείνωση για μας, τα «γουρούνια», να πάει, και το τρόπαιο του Euro, στο Βερολίνο. Έχετε τα εμπορικά πλεονάσματα, τα κέρδη από τα αρνητικά επιτόκια των ομολόγων σας, την ευφορία της ανάπτυξης, εμάς όλους υποταγμένους στα πόδια σας. Basta. Οι αρθρογράφοι σας, πολιτικοί και αθλητικοί, της Bild ας αναγκαστούν να γράψουν για ένα τελικό ανάμεσα σε δύο «γουρούνια», τους Ιταλούς και τους Ισπανούς, που θα κυλιούνται στο τερέν του Κιέβου...

 

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle 3:37 30/06/2012

     File Felniko,
    Prépei ná syxxaroúme kaí toús 2 Mario ksechhoristá kai tón kathéna stó Mentié tou.
    Kaí oí 2 kataaféran miá megáli niki giá tin ITALIA.
    Stó Podòsfero ó Μάριο (Μπαλοτέλι)  -H- Kalýtera oí 11 ekmetalleftíkan  epityxws  tis
    efkairies pou tous edóthikan, stó prwto imichrono kai tis emetatrépsan sé gkól,
     oi Germanoidén tó kánan ,dystihws gia tous 11´poú eprepe na páne spiti tous
    alla  kai giá tón Lev.
    Tóso aplá einai ta prágmata stó podosfero kaí mporeí kaí tó katalabaínei  kaí éna pedi.
    Stin Politiki,
     Dystyxws tá pragmata stin üPolitiki einai pió polýploka , giá tin ITALIA kai tin ISPANIA,
    kai genikotera Gia oles tís Xwres poú mpénnoun oi polítes tous se mnimónia kai giá tá
    xreoi twn trapezwn tous einai polý Kaló. Ean oí Trápezes mporoun na danizontai
    katefthian einai kalýtera.
    Apó próti matiá faínetai Kalýtera kai gia tón Ellhnes,dioti ap ósa exw katalabh febgei
    apo tó Daneio tou Dhmosiou 30dis. Tá opoía an katálaba kalá thá xrwstoun
     oi trapezes stó E.s.M.
    Tó opoío E.S.M tha exei tá Xéria mesa.- Póso filikés thá eínai Trapezes ,thá doúme.
    Tha doúme tí efkolies thá gínontai an thá akribósoun tis ypiresies tous katápóson thá…………………………?????????????
    Pollá  erwthmatiká pou egw tha élega kaí sto Politikó paignidi tó apotélesma itan 2—1 móno póso katharó einai ekeino tó 1 Dén eínai tóso katharó opws to prwto gkól tou Μάριο (Μπαλοτέλι)

    • Felnicos 20:12 30/06/2012

      Έτσι είναι 2-1 και στην πολιτική, να περιμένουμε να δούμε όμως γιατι δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο. Όταν χάνεις έχασες. Στην πολιτική σήμερα χάνεις αύριο κερδίζεις και αντίστροφα

    • Felnicos 20:12 30/06/2012

      Έτσι είναι 2-1 και στην πολιτική, να περιμένουμε να δούμε όμως γιατι δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο. Όταν χάνεις έχασες. Στην πολιτική σήμερα χάνεις αύριο κερδίζεις και αντίστροφα

  2. FanisKal 1:04 30/06/2012

    Μπορει να μην έχουν Πιρλο και Μπαλοτέλι έχουν όμως Ταυρατζη και Μαυραγάνη, έρμη Ελλάδα εκει σε κατάντησαν ο Σαμαρας και ο Βενιζέλος

    • GX 1:11 30/06/2012

      Όταν ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ έχει για αρχηγο το Βενιζέλο και υπαρχηγός το Σκανδαλίδη, ηγετική ομάδα τον Λιτζέρη, τον Σαλαγιάννη, τον Δατσέρη και τον άντρα της….Σελήνης, και διαδόχους τη Διαμαντοπούλου, τον Λοβέρδο και τον Ραγκούσηείναι καλύτερα να πάμε στον Λεβέντη, πιο σοβαρή Ένωση Κέντρου έχει

  3. Burache 21:21 29/06/2012

      Την Μερκελ την κερδιζεις βαζοντας γκολ. Την κερδιζεις οταν επιτιθεσαι. Δυστυχως η ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν εχουν ουτε PIRLO ουτε BALOTELLI.
                                                
                                                                 Κωστας

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.