ΚΟΣΜΟΣ

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ: ΣΤΟΥΣ 90 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ

Περίπου 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων τριών ημερών, εξαιτίας των οποίων διεκόπησαν οι συγκοινωνίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 51 νεκρούς. Ο στρατός έχει αναπτυχθεί στην πληγείσα ζώνη, την ορεινή περιοχή Τσιταγκόνγκ, για να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης. Ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς πολλοί είναι παγιδευμένοι στα σπίτια τους που βρίσκονται σε λόφους και τα οποία έχουν καταπλακωθεί από λάσπες, κι ενώ οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φθάσουν σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δεκάδες παιδιά, ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες. Σύμφωνα με το εθνικό κέντρο ενημέρωσης και διαχείρισης καταστροφών, περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Οι πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Τσιταγκόνγκ έχουν διακοπεί από χθες το απόγευμα. Επίσης έχουν διακοπεί οι σιδηροδρομικές συνδέσεις της Τσιταγκόνγκ με την υπόλοιπη χώρα μετά την κατάρρευση γέφυρας. Τον Ιούνιο του 2007, οι κατολισθήσεις στη Τσιταγκόνγκ προκάλεσαν το θάνατο 130 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.