ΚΟΣΜΟΣ

Μ. ΡΑΧΟΪ: Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

Μήνυμα σταθερότητας έστειλε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι για να καθησυχάσει τις αγορές, καθώς το επιτόκιο δανεισμού χθες ξεπέρασε το 6% και το κανόνι της Bankia είναι έτοιμο να ανατινάξει την χώρα.

 

«Η Ισπανία παρά το γεγονός ότι δε φαίνεται αυτή τη στιγμή, είναι μια σταθερή χώρα», διαβεβαίωσε ο Μαριάνο Ραχόι σε ομιλία του στο πλαίσιο οικονομικής συνόδου στο Σίτζες της ανατολικής Ισπανίας, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα είναι η πέμπτη οικονομία της ΕΕ και η τέταρτη της ευρωζώνης. Στο ίδιο πνεύμα τόνισε ότι: «Η Ισπανία θα βγει από τη θύελλα χάρη στις δικές της προσπάθειες και με την υποστήριξη των κοινοτικών εταίρων μας γιατί αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο το οικονομικό μέλλον της Ισπανίας, αλλά και η διατήρηση της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης».

Υπενθύμισε, όμως πως η χώρα δεν έχει απαλλαγεί από τις απειλές, αλλά διευκρίνισε ότι: «Δεν θα υποκύψουμε σ’ αυτές». Χαρακτήρισε επείγουσα την επίλυση των προβλημάτων της Ισπανίας, τα οποία συνέδεσε με αυτά που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων, για να μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης των χωρών και να υπάρξουν τα μέσα για την άμεση κεφαλαιοποίηση της ευρωπαϊκής τράπεζας. Παράλληλα, πρότεινε την σύσταση μιας νέας φορολογικής αρχής στην ευρωζώνη που θα ελέγχει και θα εναρμονίζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και θα διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά χρέη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.