ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ο Νότης Μηταράκης είναι ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Εργάσθηκε στον Ιδιωτικό Τομέα, ως Οικονομικός Αναλυτής, την περίοδο 1998-2010 και το 2005 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη.

Έζησε στην Αγγλία, την Πολωνία και τη Γαλλία, δουλεύοντας και σπουδάζοντας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2010 για να αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ., υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Το 2011 εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και ορίστηκε Τακτικό Μέλος της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εκλέχτηκε βουλευτής Α΄ Αθηνών.

Διατέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας, Μέλος του Δ.Σ. της Βρετανικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Οικονομικών Αναλυτών και Μέλος του Συμβουλίου Κηδεμόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας.

Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Deree (BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - 1995) και μεταπτυχιακών τίτλων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (MSc Βιομηχανικές Σχέσεις - 1998) και από το INSEAD (MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων – 2003).

Είναι επίσης Εταίρος (Fellow) του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος του διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (CFA).

Γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το 1972. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Δουρίδα, με την οποία έχουν μια κόρη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ | Matrix 24 21/06/2012

    […] Υφυπουργοί: Θανάσης Σκορδάς, Νότης Μηταράκης […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.