ΚΟΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ Ο ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Σε δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε προσηλωμένος στο «Σχέδιο Α» και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

 

Υπογράμμισε, όμως, ότι: «Δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη με νέα χρέη». Αναφερόμενος κι αυτός στις εκλογές κάλεσε τους Έλληνες «να αγνοήσει τους λαϊκιστές που υπόσχονται ευημερία χωρίς σκληρή προσπάθεια».

Σε πιο αυστηρό τόνο, ο πρόεδρος της επιτροπής σοφών της Α. Μέρκελ, Βόλφανγκ Φραντς, κούνησε το δάχτυλο στην Ελλάδα λέγοντας ότι: «Εάν η επόμενη κυβέρνηση αρνηθεί, όπως ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε, να εφαρμόσει το πακέτο μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί, τότε η Ελλάδα δε θα έχει άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει την ευρωζώνη». Τόνισε, όμως, πως μπορεί να δοθεί παράταση χρόνου, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα προβεί πειστικά στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως να κάνει πιο ευέλικτες την αγορά προϊόντων και την αγορά εργασίας και να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. «Τότε, μπορεί να της δοθεί περισσότερος χρόνος για να μειώσει τα ελλείμματά της», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Real news».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.