ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΕΡΑ «ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...» ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Η πρωτοβουλία από ομάδα μελών της Ευρωβουλής και αριστερών προσωπικοτήτων «Να σώσουμε την Ελλάδα, να σώσουμε την Ευρώπη» οργανώνει διαδήλωση σήμερα στις 18:00 στην Πλατεία του Πανθέου στη Ρώμη. 

Διαδήλωση στην Πλατεία του Πανθέου της Ρώμης διοργανώνει για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 η πρωτοβουλία «Να σώσουμε την Ελλάδα, να σώσουμε την Ευρώπη». Η εν λόγω πρωτοβουλία προωθείται τόσο από τους αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου Τζάνι Πιτέλα και Άννυ Ποδηματά, όσο και από τους ευρωβουλευτές Λουίτζι Μπερλινγκουέρ και Χάρλεμ Ντεζίρ, αλλά και πολλές άλλες προσωπικότητες. Την περασμένη Παρασκευή (22/6) συνυπέγραψε και ο ηγέτης του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Υπογραφές προστίθενται από επιφανή μέλη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στην έκκληση να συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία σε επιστημονικούς φορείς της Ελλάδας. Έπειτα από τους 19 νομπελίστες που υπέγραψαν την αρχική έκκληση, η οποία προέκυψε από την πρωτοβουλία του Γερμανού καθηγητή Χάραλντ Τσουρ Χάουζεν, ένας ακόμη επιστήμονας, ο Τζέιμς Γουάτσον, (ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA και απέσπασε το Νομπέλ Ιατρικής το 1962), έστειλε κι εκείνος επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ραμπάι.

«Θα ήθελα κι εγώ ακολουθώντας το παράδειγμα του συναδέλφου μου Χ. Τ. Χάουζεν και των άλλων διακεκριμένων επιστημόνων να ζητήσω από τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες και τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας την υποστήριξη της Ελλάδας. Οι υπογράφοντες την αναφορά ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι διεθνείς πολιτικοί ηγέτες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν όλα τα μέτρα και τις δράσεις τους στην εξουσία για να υποστηρίξουν την Ελλάδα και να βοηθήσουν τη χώρα να ανακάμψει από τη βαθιά οικονομική ύφεση», γράφει ο Τζέιμς Γουάτσον. Την αρχική επιστολή Χάουσεν έχουν προσυπογράψει δύο ακόμη νομπελίστες, ο Άντριου Σκάλι και ο Ζαν Μαρί Λεν.

«Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχουν συντεταγμένες έξοδοι, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια καταστροφή, με μια βουτιά στο κενό με ανυπολόγιστες συνέπειες», αναφέρεται στο μανιφέστο, που εμπνεύστηκαν ο φιλόσοφος Ρέμο Μποντέι, ο μουσικός Νικόλα Πιοβάνι, ο ογκολόγος Ουμπέρτο Βερονέζι και ο καθηγητής αστικού δικαίου Στέφανο Ροντοτά.

Η σημερινή εκδήλωση, σε ένα από τα γνωστότερα σημεία της αιώνιας πόλης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των Ιταλών πολιτών, προβάλλοντας «την ανάγκη μιας Ευρώπης που να είναι, επιτέλους, πλήρως ενωμένη, παραμονές μιας διάσκεψης που θα είναι βασικής σημασίας για όλους μας».

«Για να σώσουμε την Ευρώπη πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα και να επαναδιαπραγματευθούμε την εφαρμογή των μνημονίων μεταξύ της τρόικας και της Αθήνας», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της κινητοποίησης.

Η σημερινή πρωτοβουλία στηρίζεται και από την εφημερίδα "Λ' Ουνιτά", από τον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Città Futura", από τον περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέττι, ενώ την έκκληση υπέρ της χώρας μας έχει υπογράψει και ο γραμματέας του "Δημοκρατικού Κόμματος" Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.