ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Η «ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ» ΝΔ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ

Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτηρίζει «όμηρο των αποτυχιών της» ασκούν οι βρετανικοί Financial Times. Αν δεν ζητούσαμε εκλογές, στις 6 Μαίου θα είχαμε κυβέρνηση μπολσεβίκων, απαντά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ως κόμμα παλαιό, το οποίο δεν έλαβε αποστάσεις από τις αμαρτίες του παρελθόντος, παρουσιάζουν οι Financial Times τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, σε σχετικό αφιέρωμά τους. Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι του φύλλου σχολιάζουν και την προεκλογική καμπάνια του κόμματος, σημειώνοντας ότι αυτή βασίζεται στο φόβο των ψηφοφόρων ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την Ελλάδα στη δραχμή και θα τη θέσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ίδιο δημοσίευμα, που φιλοξενεί δηλώσεις Ελλήνων επικοινωνιολόγων και εκλογολόγων, αναδεικνύεται η χαμηλή διεισδυτικότητα του κόμματος στις νέες ηλικίες. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η αναφορά του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος και καλείται να εξηγήσει την εμμονή του κόμματος στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, κάτι που – ακόμη και σήμερα – παραμένει αντικείμενο σφοδρής κριτικής μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας. Όπως γράφει η εφημερίδα, ο κ. Λαζαρίδης «προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφαση του αφεντικού του να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», με το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλλευόταν ακόμη περισσότερο τις ορδές των ανέργων. «Υπάρχει μια δεξαμενή απελπισμένων ανθρώπων, έχουν χάσει τα πάντα ή νομίζουν ότι έχασαν τα πάντα. Ζητήσαμε εκλογές γιατί αλλιώς μετά τον Ιούνιο θα είχαμε κυβέρνηση Μπολσεβίκων» φέρεται να δηλώνει ο κ. Λαζαρίδης.

Στο ίδιο ρεπορτάζ μιλάει και ο δικηγόρος Στάθης Ποταμίτης ο οποίος κατηγορεί και τη ΝΔ ότι ευθύνεται για τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα που έφεραν τη χώρα στην οικονομική κρίση.

Παρέμβαση κάνει και ο αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος ο οποίος αναφέρει για τη ΝΔ ότι «συνεχίζει να είναι ένα παλαιό κόμμα και αυτό είναι το πρόβλημα».

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Palouras 15:30 09/06/2012

    Πόσο καραγκίοζης είσαι Χρύσανθε…. Καλά λένε ότι οι μετανιωμένες π@@@νες είναι οι χειρότερες…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.