ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΔΥΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΚΑΙ ΣΤΑΗ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...

Την Έλλη Στάη και τον Νίκο Χατζηνικολάου προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να απευθύνουν τις ερωτήσεις στο ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα. Θέλει και δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.  

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τη διεξαγωγή και δεύτερης τηλεμαχίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων -πλην Χρυσής Αυγής- προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, κλειδώνει το ντιμπέιτ μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανάγκη διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, δεν υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ ανάμεσα στους προέδρους της Ν.Δ. και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Για αυτό το λόγο, ως ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Παρόλα αυτά, σε ό,τι αφορά το ντιμπέιτ μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει το μοντέλο των παράλληλων μονολόγων με βάση το οποίο έγιναν τα προηγούμενα ντιμπέιτ «Θεωρούμε ότι ένα ντιμπέιτ με παράλληλους μονολόγους, προκάτ ερωτήσεις ανάμεσα στους δυο πολιτικούς αρχηγούς θα ήταν μια συζήτηση με μειωμένο πολιτικό ενδιαφέρον και πολιτική σημασία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά έναν «ανοιχτό δημοκρατικό διασταυρούμενο διάλογο, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης εμπειρίας των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης». «Ένας τέτοιος διάλογος θα προσέδιδε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο σε μια τέτοια συζήτηση», τονίζει η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και δύο δημοσιογράφους για να υποβάλλουν τις ερωτήσεις, την Έλλη Στάη και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Με βάση το αιτιολογικό του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου προτείνει την κ. Στάη επειδή είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, που θα φιλοξενήσει τη διαδικασία και τον Νίκο Χατζηνικολάου ως «έναν έμπειρος δημοσιογράφο από τον τηλεοπτικό χώρο που δεν εργάζεται αυτή την περίοδο σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ | Matrix 24 05/06/2012

    […] μεσημέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, με την οποία πρότεινε δύο ντιμπέιτ -ένα με Τσίπρα και […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.