ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Οι 539 εγγεγραμμένοι στο 18ο Εκλογικό Τμήμα, στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκε η εισβολή κουκουλοφόρων και το κάψιμο της κάλπης, θα κληθούν να ξαναψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιουνίου, προκειμένου να εκδοθούν τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.

Παρότι, το αποτέλεσμα των εκλογών στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα δεν παρουσιάζει, πλέον, κανένα ενδιαφέρον, καθώς δεν μπορεί να επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα και να ανατρέψει τα διαμορφωμένα ποσοστά των κομμάτων, η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε την επανάληψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νομικοί του υπουργείου Εσωτερικών, δεν μπορούσαν, έως χθες, να αποφασίσουν για το αν θα έπρεπε να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία στο 18ο εκλογικό τμήμα των Εξαρχείων, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη στον εκλογικό νόμο για ένα ενδεχόμενο όπως αυτό που σημειώθηκε στις 17 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων, η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί στο ανωτέρω εκλογικό τμήμα, την προσεχή Κυριακή, 24 Ιουνίου.

Η ψηφοφορία, σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα αρχίσει στις 7:00 και θα λήξει στις 19:00, θα διενεργηθεί δε ενώπιον του δικαστικού αντιπροσώπου και των μελών της εφορευτικής επιτροπής, ενώ η εκλογή θα γίνει μεταξύ των ίδιων συνδυασμών που είχαν ανακηρυχθεί για την εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών, με τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.