ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

ΚΟΣΜΟΣ

ΣΤΟ ΡΙΟ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ Ο ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ

Για την σύνοδο αειφόρου ανάπτυξης Rio+20, θα μεταβεί στην Βραζιλία ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Παράλληλα, θα έχει συνάντηση με τον Έβο Μοράλες και τον Ούγο Τσάβες.

 

Για δυο μέρες, ο πρόεδρος του Ιράν θα μεταβεί στην Βραζιλία για να παρευρεθεί στη σύνοδο αειφόρου ανάπτυξης Rio+20. Επίσης, επ’ αφορμής της επίσκεψής του στην περιοχή, θα επισκεφθεί την Βολιβία και την Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε η ιρανική προεδρία.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ιράν προσπαθεί να αναπτύξει πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με άλλες χώρες εκτός της δυτικής σφαίρας επιρροής και γι' αυτό έχει στραφεί στη Λατινική Αμερική και κυρίως στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της οποίας έχει μεταβεί 9 φορές στην Τεχεράνη σε διάστημα 13 ετών. Ενώ, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δεν δείχνει διατεθειμένος μέχρι το τέλος της θητείας του το 2013 να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Δύση, καθότι έχει επιβάλλει κυρώσεις εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.