ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αντιπολίτευση «θεσμικού τύπου» σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαραμάδα συναίνεσης συνεχίζει να ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν απορρίπτει την προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και διαβεβαιώνει ότι δε θα βγάλει τον κόσμο στο δρόμο «με το καλημέρα».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τις σχετικές διαβεβαιώσεις παρέσχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, όπου επισήμανε: «Δε θα καλέσουμε τους υποστηρικτές μας να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας». Μάλιστα, κάνοντας πρόβα συναίνεσης και «αντιπολίτευσης του 27%», ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να είμαστε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, να χειροκροτούμε κάθε τι θετικό, να καταδικάζουμε όλα τα αρνητικά και να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις».  «Θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία μιας ασπίδας προστασίας για όσους βρίσκονται στο περιθώριο», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να επισημαίνουν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσει στους ότι «είναι άλλο πράγμα η αντιπολίτευση του 4% και άλλο πράγμα η αξιωματική αντιπολίτευση του 27%».

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές προϊδέαζαν το matrix24.gr ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση με προτάσεις, ενώ θα καταθέτει συνεχώς επεξεργασμένα και έτοιμα προς ψήφιση νομοσχέδια, που θα κινούνται στην κατεύθυνση ανακούφισης των αδυνάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και δύο ημέρες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης επαναλαμβάνει τη φράση του Ηλιού «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», προϊδεάζοντας για μια αντιπολίτευση «θεσμικού τύπου» και όχι «πεζοδρομιακού».

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. El_var 14:23 20/06/2012

     Επειδή όμως καμιά φορά είναι χρήσιμο να είμαστε ακριβείς, δείτε ολόκληρη την συνέντευξη όπως την δημοσίευσε το reuters.. Συγχαρητήρια στον γράφοντα για το κόψε – ράψε..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.