ΥΓΕΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ

Την αγωνία της εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος καθώς όπως αναφέρει σε επιστολής της προς τους αρχηγούς των κομμάτων, οι λιμενικοί όλης της χώρας είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα τέλη του 2007.

Μάλιστα η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων να επιδείξουν το ίδιο ενδιαφέρον και την ευαισθησία, όπως έπραξαν και για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης, 7.500 οικογένειες Λιμενικών, για τέσσερα και πλέον χρόνια, αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, με την αποστέρηση της πρόσβασής τους σε ιατρούς και φαρμακεία, παρά το γεγονός ότι, με απόλυτη συνέπεια, καταβάλλουν τις μηνιαίες εισφορές που τους αναλογούν.

Μάλιστα όπως τονίζει,  παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι στις αρχές του 2012 εξασφαλίστηκε ένα κονδύλι 4 εκατομμυρίων ευρώ, από το συνολικό ποσό των 7,5 εκατομμυρίων που οφείλονται απο το 2007 σε δαπάνες υγείας και αφορούν την καταβολή χρημάτων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού του λιμενικού, φαρμακεία, ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επικαλείται γραφειοκρατική διαδικασία, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων πληρωμής που έχουν συγκεντρωθεί και προσθέτει ότι οι ενώσεις των φαρμακοποιών, όπως και των γιατρών έχουν καταγγείλει πλέον τις συμβάσεις με το Λιμενικό Σώμα και δεν δέχονται παραπεπτικά σημειώματα απο τους λιμενικούς.

Όπως τονίζει ο Δ. Σαϊτάκης,  ορισμένοι λιμενικοί και μόνον αυτοί που είναι στην Αθήνα, μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς να πληρώσουν για ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα και αν αυτά βέβαια υπάρχουν, απο τα φαρμακείο του ΝΙΜΙΤΣ και του Ναυτικού Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είχε τεθεί  τον περασμένο μήνα σε συνάντηση που είχε η Ενωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ | Matrix 24 06/06/2012

    […] ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.