ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

ΑΜΕΣΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σε γνώριμο περιβάλλον ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αναβαθμισμένος καθώς το υπουργείο Εξωτερικών είναι πλέον το πρώτο τη τάξει. Ορκίσθηκε χθες το βράδυ και ο υφυπουργός Δημήτρης Κούρκουλας ο οποίος θα ασχοληθεί κυρίως με τα Ευρωπαικά ζητήματα που γνωρίζει καλά.

Του Γιώργου Βλαβιανού

Έπιασε δουλειά για τα καλά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα υπουργείο που γνωρίζει καλά, καθώς επαγγελματικά άρχισε από εκεί τη σταδιοδρομία του ως διπλωματικός υπάλληλος. Η γνωριμία του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που ανάγεται από την εποχή που και οι δύο ήταν Δήμαρχοι ο ένας των Αθηνών και ο άλλος της Κωνσταντινουπόλεως, του δίνει μία άνεση συνομιλίας μαζί του. Γι΄αυτό και από τις πρώτες επαφές που είχε ήταν με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Ήταν απολύτως φυσικό να επικοινωνήσει με την ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερ. Μαρκουλλή. Η έκπληξη προήλθε από τον Γερμανό Γκ. Βεστερβέλε ο οποίος επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στη συνομιλία με την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο, ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του κυπριακού λαού για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκλησή της να επισκεφθεί την Κυπριακή Δημοκρατία το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα αναχωρήσει την Κυριακή στο Λουξεμβούργο όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με θέματα κυρίως τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη Μέση Ανατολή και ιδίως τη Συρία και την Αίγυπτο όπου όλα δείχνουν ότι η δημοκρατία αργεί ακόμη... Στη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος επίσης τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Βερολίνο, ο κ. Αβραμόπουλος, αφού αποδέχθηκε την πρόσκληση, εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για στενή συνεργασία με τη Γερμανία στις κοινές προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.