ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΡΙΟ ΜΕ ΤΗΓΑΝΟΛΑΔΟ

Ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200 της KLM απογειώθηκε σήμερα από το Άμστερνταμ με προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου πραγματοποιείται η περιβαλλοντική σύνοδος κορυφής Ρίο+20, χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμο που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι.

Το Boeing 777-200, στο οποίο επιβαίνει ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα, απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 12:01 ώρα Ελλάδας και υπολογίζεται ότι θα προσγειωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 23:55.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της KLM,  Γιόοστ Ρούεμπολ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτήση που έχει γίνει ποτέ από την εταιρεία με βιοκαύσιμα, διευκρινίζοντας ότι στη δεξαμενή του Boeing υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμο.

Το βιοκαύσιμο που καταναλώνεται από τα αεροσκάφη της ολλανδικής εταιρείας γίνεται από λάδι για τηγάνισμα, κυρίως φυτικό, που προέρχεται από εστιατόρια.

Η KLM, η οποία είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος του καυσίμου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.