ΚΟΣΜΟΣ

ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Ενας 25χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου το βράδυ του Σαββάτου στο κυριότερο εμπορικό κέντρο του Τορόντο, στο Οντάριο του Καναδά. 

Από τους επτά τραυματίες, οι έξι εκ των οποίων ορισμένοι είναι σοβαρά, διακομίστηκαν στα επείγοντα περιστατικά των γειτονικών νοσοκομείων. Ένα 13χρονο αγόρι και ένας 20χρονος νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μια έγκυος η οποία παρασύρθηκε από τον κόσμο που έτρεχε πανικόβλητο για να απομακρυνθεί από το εμπορικό κέντρο, έπεσε κάτω και ποδοπατήθηκε από το πλήθος.

Η αστυνομία διαθέτει ήδη μερικές περιγραφές του δράστη, τον οποίο είδαν την ώρα που διέφευγε. Οι αρχές θέλουν να επιβεβαιώσουν τις περιγραφές αυτές πριν από τη δημοσιοποίησή τους.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 18:20 ώρα Τορόντο σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, το εμπορικό κέντρο Eaton, στην πλευρά όπου υπάρχουν τα εστιατόρια. Εκείνη την ώρα υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στο σημείο αυτό. Ορισμένοι μάρτυρες είπαν σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι άκουσαν τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς, γεγονός που προκάλεσε πανικό στον κόσμο.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ είπε ότι ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν δράστης είναι άνδρας η γυναίκα.

Ο Καναδάς έχει ενισχύσει τους ελέγχους στην οπλοκατοχή.

 

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.