ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την οριστική συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι έχουν διαμορφωθεί πλέον οι κοινοβουλευτικές προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να αναλαμβάνουν «αναλογικά φυσικά» το βάρος «της εθνικής συνευθύνης για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και την υπέρβαση της κρίσης».

Ο Ευσγ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μετέχει στην κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, σύμφωνα με την ομόφωνη -όπως τόνισε- απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και διευκρίνισε ότι το ζήτημα των προσώπων θα ρυθμιστεί μέχρι το βράδυ. Επεσήμανε ότι θεωρεί κρισιμότερη και από το σχηματισμό της κυβέρνησης τη συγκρότηση, λειτουργία και επιτυχία της ομάδας εθνικής διαπραγμάτευσης και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι αρνείται να μετάσχει σε αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ | Matrix 24 20/06/2012

    […]                                                                                                                                                            Νωρίς το απόγευμα, πιθανά στις 4.00 ο εντολοδόχος πλέον πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Η σύνθεσή της θα ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ, όπως επεσήμανε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Ευαγ. Βενιζέλος. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.