ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ

Ελπίζω να είναι εμφανές πλέον στους περισσότερους ότι τις τελευταίες ημέρες δίνεται μάχη ανάμεσα στον κακό και τον χείριστο εαυτό μας. Τιτάνιες προσπάθειες με παροχές και λόγια ώστε όχι μόνον να μην αλλάξει τίποτα από τα δεινά που συσσωρεύθηκαν τριάντα χρόνια τώρα, αλλά να οδηγηθούμε ακόμη πιο χαμηλά, στα Τάρταρα, στο βασανιστήριο ψυχών και ζωής, στα έγκατα του κόσμου.

Αυτό που προσωπικά μου προκαλεί ακόμη εντύπωση –θα μου πείτε ορθώς μα τώρα το πήρες είδηση – είναι οι διασταλτικές ερμηνείες που δίνονται σε δηλώσεις πολιτικών, όπως για παράδειγμα στις πρόσφατες παραινέσεις του Μπαράκ Ομπάμα. Με απλά λόγια, ορισμένοι πολιτικοί συνεχίζουν να παίζουν με καταδικασμένους, στη συνείδηση των υγιών Ελλήνων, όρους, περασμένων δεκαετιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους διατύπωσε τη θέση του ότι «η ζωή έξω από την ευρωζώνη θα είναι πολύ χειρότερη για τους Έλληνες απ’ ότι τα μέτρα λιτότητας τα οποία τους ζητήθηκαν σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια». Οι Έλληνες θα πρέπει να αντιληφθούν προ των εκλογών στις 17 Ιουνίου, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος «ότι οι κακουχίες τους θα είναι μάλλον χειρότερες» αν επιλέξουν να εγκαταλείψουν το ευρώ. Επίσης κάλεσε την Μέρκελ και τον Ολάντ να πάρουν μέτρα ανάπτυξης μαζί με αυτά της λιτότητας, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται.

Αυτά είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Καμία ερμηνεία δεν δίνεται στο γεγονός ότι θα είμαστε χειρότερα εκτός ευρωζώνης και ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να γίνουν –αυτά υποστηρίζει ο ίδιος και τίποτα άλλο – όσο κι αν κάποιοι δείχνουν στο ακροατήριό τους να έχουν καταλάβει άλλα. Όπως άκουσα στην ομιλία του κ. Τσίπρα στην Καβάλα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προσπάθησε να πείσει μάλλον ανενημέρωτους ή ευκολόπιστους ακροατές του ότι «μόλις χθες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, διατύπωσε την αμφιβολία του για την ορθότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής στην κρίση χρέους της Ευρωζώνη».

Προσπάθησα πολύ να βρω που είπε κάτι τέτοιο ο Αμερικανός πρόεδρος στην τελευταία δήλωσή του στην Ουάσιγκτον ή που εξέφρασε την αμφιβολία, όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατον. Ο Αμερικανός πρόεδρος μας είπε να προσέξουμε… διότι μπορεί να έρθουν κακουχίες. Αυτά τα ολίγα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.