ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ ME ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ

Η μείωση των κατώτατων μισθών δεν είναι εύκολη υπόθεση στην Ελλάδα, «όπου υπάρχουν τόσοι πολλοί ιδιοκτήτες θαλαμηγών». Ειρωνικός παρ' ότι δηλώνει συμπόνια προς τους φτωχούς Έλληνες εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει  τη συμπόνοια του για τους φτωχούς Έλληνες που υποφέρουν, σε αντίθεση με τους πλούσιους συμπατριώτες μας που έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους.  Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει στη συνέντευξή του ότι ο λόγος για τον οποίο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε σε επίπεδα Ισπανίας είναι για να γίνει η χώρα μας ξανά ανταγωνιστική. Με σαφώς ειρωνικό ύφος πάντως, επισημαίνει ότι η μείωση  δεν είναι εύκολη υπόθεση στην Ελλάδα  όπου υπάρχουν τόσο πολλοί ιδιοκτήτες θαλαμηγών...

Ο Σόιμπλε δηλώνει ότι δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην κατάσταση της χώρας από τις επικείμενες εκλογές «στις οποίες οι Έλληνες θα ψηφίσουν ελεύθερα». Επισημαίνει δε, ότι η χώρα βρίσκεται σε οδυνηρή κρίση εξαιτίας λανθασμένης οικονομικής πολιτικής επί δεκαετίες» και κρατώντας το καλό για το τέλος, επιμένει ότι απαιτούνται και νέα, σκληρά  μέτρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.