ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ MICROSOFT

Η επίθεση με φορτηγάκι στις εγκαταστάσεις της Microsoft, στη λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι (στο ύψος του ΚΑΤ) σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο μετά τις 3:30 τη νύχτα, δύο άτομα που επέβαιναν σε λευκό φορτηγάκι, έφθασαν έξω από το κτίριο της Microsoft και αφού έβαλαν όπισθεν, εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου, σπάζοντας τη γυάλινη είσοδο. Οι δράστες ακινητοποίησαν τους φύλακες απειλώντας τους με όπλα, από τους οποίους ζήτησαν να απομακρυνθούν από το σημείο. Έπειτα, άνοιξαν το πορτ-μπαγκάζ από το βαν, έβγαλαν μπιτόνια και έριξαν στο έδαφος εύφλεκτο υγρό βάζοντας κατόπιν φωτιά από την οποία προκλήθηκαν εκρήξεις (και) από τα γκαζάκια που υπήρχαν μέσα στο φορτηγάκι. Ο φύλακας ενημέρωσε την πυροσβεστική η οποία κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ παράλληλα η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο. Στο κλεμμένο βαν βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια και πλαστικά δοχεία. Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την ΕΛΑΣ.

Εννοείται ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν ενδελεχώς το κτίριο της Microsoft, ενώ το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια για εξέταση. Το συγκεκριμένο χτύπημα θεωρείται από τις αρχές αρκετά σοβαρό, αφενός λόγω του στόχου που επιλέχθηκε και αφετέρου για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι άγνωστοι δράστες.

Είναι δεδομένο ότι η ασφάλεια προσπαθεί να καταγράψει το υλικό που έχει στα χέρια της. Έχει διαρρεύσει ότι το βαν είχε κλαπεί πριν από 40 μέρες από την Κηφισιά. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.