ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΣΥ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΕΠΡΟΣ

Η πρωτότυπη έκθεση του Κώστα Τσόκλη στη Σπιναλόγκα ανοίγει σήμερα για το κοινό.

Τόπος μνήμης, τόπος εξορίας, τόπος προσκυνήματος αλλά και ο τόπος που έκανε διεθνώς γνωστή τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ (και εμπλούτισε τον τραπεζικό λογαριασμό της με πολλά, πολλά μηδενικά χάρη στην επιτυχία του βιβλίου της «Το Νησί»).

Ο σπουδαίος εικαστικός Κώστας Τσόκλης εμπνέεται από τις ανθρώπινες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στο «Νησί των Λεπρών» και μετατρέπει τη Σπιναλόγκα σε έργο τέχνης.

Ο Τσόκλης διάλεξε να ονομάσει αυτό τον ιδιότυπο εικαστικό περίπατο «Εσύ, ο τελευταίος λεπρός», δίνοντας έστω και σημειολογικά ενεργό ρόλο στον επισκέπτη που προφανώς οφείλει να περιηγηθεί στο νησί όχι ως φιλοπερίεργος τουρίστας αλλά επιστρατεύοντας το συναισθηματικό «αποθεματικό» του.

Το νέο εγχείρημα του καλλιτέχνη που προκαλεί εδώ και μήνες συζητήσεις εγκαινιάζεται σήμερα ενώ τελεί υπό την αιγίδα της εθνικής επιτροπή της Unesco. Επιμελητές της εκδήλωσης είναι η Κατερίνα Κοσκινά, ιστορικός τέχνης, και ο Bruno Cora, διευθυντής Μουσείων ενώ τη μουσική που συνοδεύει τον επισκέπτη στην περιήγησή του στο νησί συνέθεσε ο Νίκος Ξυδάκης.

INFO: «Εσύ, ο τελευταίος λεπρός» στη Σπιναλόγκα από τις 02/05 έως τις 31/10

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.