ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΓΕΙ

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών θα πορευθεί με τη νέα κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης και προανήγγειλε την ενεργοποίηση ταμείου στήριξης των αναξιοπαθούντων.  

«Η ναυτιλία είναι ένας από τους πυλώνες, στον οποίο μπορεί να στηριχτεί όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, για ανόρθωση της οικονομίας του τόπου, που περνάει δύσκολες στιγμές», δήλωσε  σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΕΕ,  στο πλαίσιο της έκθεσης των «Ποσειδωνίων» 2012.

Τόνισε δε ότι  όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, η ΕΕΕ θα πορευθεί με τη νέα κυβέρνηση εκφράζοντας παράλληλα  την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτικός που θα αγνοήσει το συμφέρον του τόπου.

Κληθείς να απαντήσει  για το αν η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα επηρεάζει τον εφοπλισμό, είπε ότι η ναυτιλία είναι διεθνοποιημένη ενώ, αναφερόμενος στην κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και στον διαχωρισμό του με το λιμενικό, είπε ότι ήταν ένα γεγονός που είχε- και έχει- ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση της διοίκησης και τη σύγχυση στην εφαρμογή της κατάλληλης πολιτικής για τη στήριξη του έργου της ναυτιλίας και, κυρίως, της στενότερης σύνδεσης πλοίου και εθνικής οικονομίας.

Όσον αφορά στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα λόγω οικονομικής κρίσης, ο Θ. Βενιάμης προανήγγειλε την ενεργοποίηση ταμείου στήριξης των αναξιοπαθούντων Ελλήνων, που έχει συστήσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με τη συνδρομή χορηγιών και δωρεών των μελών της.

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΕΕ, επισήμανε την ανάγκη για μια ανταγωνιστική ελληνική ναυτιλία και μια εύρυθμο λειτουργία για την ελληνική σημαία, με περισσότερους ναυτικούς και καλύτερη εκπαίδευση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.