ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ζήτημα ωρών μοιάζει πλέον να είναι η ανακοίνωση συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Σήμερα το πρωί η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αποφασίζει για το επίπεδο συμμετοχής. Δεν θα δώσει πολιτικά στελέχη του ο Φ. Κουβέλης.

Στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά στις 12:00 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και σε αυτή, μία ώρα αργότερα, με το Φώτη Κουβέλη φαίνεται ότι «κλειδώνει» ο σχηματισμός κυβέρνησης. Ταχεία θα είναι και η ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου σχήματος καθώς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί φέρονται να έχουν ήδη συζητήσει λεπτομέρειες.

Χθες το απόγευμα στη Βουλή συναντήθηκαν αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων (Ευ. Μεϊμαράκης, Χρ. Λαζαρίδης από τη Ν.Δ., Κ. Σκανδαλίδης, Στ. Αγγελούδης από το ΠΑΣΟΚ και των Δ. Χατζησωκράτης, Σ. Παπαθανασίου από τη Δημοκρατική Αριστερά) με αντικείμενο τη διαμόρφωση ενός κοινού πολιτικού πλαισίου συμφωνίας επί του οποίου θα στηριχθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημ.Αρ επιχειρούν μία άσκηση συμβιβασμών, ενώ δεν αποκλείεται να απαιτηθεί η παρέμβαση των ίδιων των αρχηγών στα θέματα που οι εκπρόσωποί τους δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν το χάσμα. Η εν λόγω επιτροπή αναμένεται να επαναλάβει τις εργασίες της, σήμερα 13:00, ενώ αναμένεται να ασχοληθεί και με τη διαμόρφωση του ενιαίου κειμένου προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.