ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΡΩΝΕΙ Ο ... ΚΑΜΕΡΟΝ

Έτοιμος να στρώσει κόκκινο χαλί, προκειμένου να υποδεχθεί στη χώρα του τις γαλλικές επιχειρήσεις, εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με εμφανώς ειρωνική διάθεση απέναντι στην νέα κυβέρνηση της Γαλλίας που προωθεί αύξηση της φορολογίας. 

Εχθές, το βράδυ, Ο Ντ. Κάμερον, ενώπιον επιχειρηματιών στο Λος Κάμπος του Μεξικού, στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) εμφανίστηκε πρόθυμος να «στρώσει το κόκκινο χαλί» σε όσες επιχειρήσεις φύγουν από τη Γαλλία και μεταφερθούν στη Βρετανία για να αποφύγουν τους αυξημένους φόρους.

Στην ουσία, ο Βρετανός πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον του σχεδίου του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να αυξήσει τους φόρους για τα υψηλά εισοδήματα. «Όταν η Γαλλία εφαρμόσει ποσοστό φορολόγησης ύψους 75% για την ανώτατη βαθμίδα φόρου εισοδήματος θα στρώσουμε κόκκινο χαλί και θα υποδεχθούμε περισσότερες γαλλικές επιχειρήσεις, που θα πληρώνουν λιγότερους φόρους στη Βρετανία», σημείωσε ο Κάμερον. Σημείωσε δε, ότι η Βρετανία έχει μειώσει τη φορολογία για τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Ο Ολάντ είχε δεσμευθεί στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα αυξήσει στο 75% το ποσοστό του φόρου για τα εισοδήματα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ετήσια βάση.

Στην ειρωνεία, απάντησε με αντίστοιχο ύφος,  ο Γάλλος υπουργός  Εργασίας Μισέλ Σαπέν. «Δεν ξέρω πώς θα στρώσουν κόκκινο χαλί κατά μήκος» της Μάγχης, «κινδυνεύει να βραχεί», είπε.

Από τη μεριά του ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε βέβαιος για τον πατριωτισμό των Γάλλων εργοδοτών. «Αυτό που θα ήθελα να πω απαντώντας στον Βρετανό πρωθυπουργό είναι ότι υπάρχουν Γάλλοι εργοδότες που είναι πατριώτες, υπάρχουν στη φαρέτρα μας μέτρα που θα λάβουμε υπέρ των επιχειρήσεων, μέτρα που ευνοούν τις επενδύσεις και θα υποκινήσουν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν στη Γαλλία», δήλωσε ο Καζνέβ

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει προς τα πάνω τον φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, που είναι προγραμματισμένο να ισχύσει από τον Αύγουστο στις συναλλαγές των μεγάλων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Ο νέος φόρος τελικά ενδέχεται να αυξηθεί, από το 0,1% που είχε αρχικά σχεδιαστεί, κοντά στο 3% του ποσού της συναλλαγής, όπως το έχουν ζητήσει πολλοί επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.