ΚΟΣΜΟΣ

«ΜΑΧΑΙΡΙ» ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ

Έτοιμος να αρχίσει τις περικοπές στα επιδόματα που αφορούν πολύτεκνους, άνεργους και  φοιτητές είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Συγκεκριμένα ο Κάμερον απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματός του  προειδοποίησε ότι τα κοινωνικά επιδόματα των πολύτεκνων οικογενειών ενδέχεται να περικοπούν, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας μείωσης του δημόσιου ελλείμματος, προσθέτοντας πάντως ότι προς το παρόν αυτά αποτελούν «προτάσεις για δημόσιο διάλογο».

Αναφορά έκανε και για τους ανέργους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επιδίδονται στην πρακτική της λήψης του επιδόματος ανεργίας «σε αντιδιαστολή με την προσπάθεια των εργαζομένων οικογενειών".

Αναλυτές διαβλέπουν στη ρητορική του πρωθυπουργού ότι σχεδιάζει να μειώσει τη χρονική διάρκεια που δίδεται επίδομα ανεργίας.

«Όσοι εισφέρουν με τις κρατήσεις τους στο σύστημα, αισθάνονται πλέον έντονα ότι πληρώνουν για όσα απολαμβάνουν άλλοι, χωρίς όμως οι τελευταίοι να εισφέρουν αναλόγως στη γενική προσπάθεια... Την ώρα που τόσοι πολλοί αγωνίζονται, άραγε δεν είναι δίκαιο να ζητήσουμε όλοι όσοι εμπλέκονται στο σύστημα πρόνοιας να είναι αντιμέτωποι με ταυτόσημες κυβερνητικές αποφάσεις, όπως είναι οι ισχύουσες για τον εργαζόμενο με ένα παιδί» αναρωτήθηκε ο Κάμερον.

Επιπλέον ο Βρετανός πρωθυπουργός πρότεινε να καταργηθεί το επίδομα στέγης για τους νέους κάτω των 25ετών, κίνηση που όπως εκτιμάται αποβλέπει ότι με αυτό τον τρόπομέλη μονογονεϊκών οικογενειών θα παρακινηθούν να επανέλθουν στην αγορά εργασίας.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος είναι γόνος μιας ευκατάστατης οικογένεια, επικρίνεται ότι «στερείται επαφής με τον μέσο Βρετανό, που με αγώνα κλείνει τρύπες στο τέλος κάθε μήνα».

Σημειώνεται ότι στο βρετανικό προϋπολογισμό σε ετήσια βάση η κοινωνική πρόνοια αποτελεί τη μεγαλύτερη δαπάνη. Φέτος ανέρχεται σε 207 δισ. λίρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.