ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στο Ελεύθερο Σχέδιο διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους σε τμήματα της Τριτοβάθμιας.

Στο μάθημα εξετάζονται οι μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν στις σχολές και τα τμήματα:  Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Γραφιστικής, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής ∆ιακόσµησης και Σχεδιασµού Αντικειµένων, Τεχν. Γραφικών Τεχνών, Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων και Πλαστικών Τεχνών και Επιστηµών της Τέχνης.

Η εξέταση ξεκινάει στις 10 π.μ. και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 09.30 π.μ.. Η διάρκεια εξέταση του μαθήματος είναι έξι ώρες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.

Εξεταστικά κέντρα

Όσον αφορά στα εξεταστικά κέντρα, υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές θα εξετασθούν στην Αθήνα οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των γεωγραφικών περιφερειών Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Κρήτης, Νήσων Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των γεωγραφικών περιφερειών Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης.

Η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα της Αττικής θα γίνει ως εξής:

A. Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της περιφέρειας της Αττικής:
1. Στο Ε.Κ. του 57ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Αστραπόγιαννου 3 και Βολανάκη – Αθήνα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΔΕ.

2. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Αργυρούπολης (οδός M. Αντύπα 2-Αργυρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΔΗ μέχρι και ΛΙ.

3. Στο Ε.Κ. του Γενικού Πειραματικού Λυκείου Βαρβακείου Σχολής (οδός Μουσών 20 και Παπαδιαμάντη – Ψυχικό) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΛΟ μέχρι και Ξ.

4. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου (οδός Κηφισίας 213-Μαρούσι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ο μέχρι και Ρ.

5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αλίμου (οδός Υψηλάντου και Θησείου – Άλιμος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Σ μέχρι και Ω.

Β. Για τους υποψήφιους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας (εκτός Αττικής), Ηπείρου, Κρήτης, Νήσων Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

1. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Αθήνας (οδός Πρατίνου 19 – Παγκράτι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΑΛ.

2. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας (οδός Ελ. Βενιζέλου 175- Καλλιθέα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΑΜ μέχρι και ΠΑΝ.

3. Στο Ε.Κ. του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου (οδός Σωτήρος Διός 17-Πειραιάς) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΑΠ μέχρι και Ω.

Στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές θα δώσουν εξετάσεις:

1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Παπάγου και Θεοδώρας 45 -Εύοσμος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέxρι και ΚΑ.

2. Στο Ε.Κ. του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Γ. Παπανδρέου & Θ. Σοφούλη 13, Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΕ μέχρι και ΠΑ.

3. Στο Ε.Κ. του 30ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Σ. Γενναδίου 53-Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΕ μέxρι και Ω.

Οδηγίες για τους υποψηφίους

Κατά την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο, δίνεται στους υποψήφιους xαρτί σxεδίασης που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ.

Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το xαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα.

Επίσης επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται αύριο με την εξέταση στο Γραμμικό Σχέδιο.

Μπορείτε να δείτε τα θέματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, στην Ενότητα Εξετάσεις, Ειδικά μαθήματα: http://www.minedu.gov.gr/aexetaseis2012/2012-06-15-07-24-46/

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.