ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΠΑΡΟΖΟ ΚΑΙ ΡΟΜΠΑΪ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Παρουσία των Ζ. Μπαρόζο και Χ. Ρομπάι, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος παρουσίασε στις Βρυξέλλες τις θέσεις των ελληνικών συνδικάτων, όσον αφορά στις «αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων που διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία και οδηγούν σε φτωχοποίηση».

Ο κ. Παναγόπουλος μίλησε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στις Βρυξέλλες με τους Προέδρους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις συναντήσεις, το ελληνικό θέμα ήταν πρώτο στην ατζέντα και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ  έθεσε το σύνολο των προβλημάτων και αιτημάτων των Ελλήνων εργαζομένων τονίζοντας ότι με την πολιτική που ακολουθείται δεν μπαίνει σε δοκιμασία μόνο η κοινωνική συνοχή και το ευρώ αλλά και η ύπαρξη της Ευρώπης.

Η ΓΣΕΕ επανέλαβε στους Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για την έξοδο από την κρίση επισημαίνοντας την αναγκαιότητα έκδοσης ευρωομολόγου, της προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών, της αλλαγής του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και φυσικά αλλαγής της ασκούμενης αντεργατικής πολιτικής.

Υποστηρίζοντας τις θέσεις της ΓΣΕΕ, η ΣΕΣ ανέπτυξε και το αίτημα διαμόρφωσης ενός Κοινωνικού Συμφώνου που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.

Οι δυο Ευρωπαίοι ηγέτες κατανόησαν τις θέσεις των συνδικάτων αλλά εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για την ανταπόκριση που θα έχουν αυτά τα αιτήματά στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών.

Το  απόγευμα η ΓΣΕΕ με την ΣΕΣ θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.