ΕΛΛΑΔΑ

«ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ» 18,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Υπεγράφη έστω και καθυστερημένα η απόφαση για την εκταμίευση 18,4 εκατ. ευρώ για τη δασοπροστασία.

Σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη κατανέμονται στους δήμους και τους συνδέσμους τους, σε όλη τη χώρα 18.400.000 ευρώ. Το ποσό προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με δράσεις πυροπροστασίας.

Συγκεκριμένα οι δήμοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν μέσω των συγκεκριμένων κονδυλίων ενέργειες που αφορούν στο καθαρισμό βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση και άλση και στο καθαρισμό –έλεγχο χωματερών.

Οι δήμοι μπορούν επίσης να ενισχύουν εθελοντικές δράσεις σε επίπεδο ΟΤΑ πρώτου βαθμού και να χρηματοδοτούν ανάγκες που σχετίζονται με τον εξοπλισμό (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ). Από τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν και λειτουργικά έξοδα όπως υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού και καύσιμα.

Η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κλπ.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα πρέπει να γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Στην απόφαση επισυνάπτεται πίνακας όπου περιέχονται αναλυτικά οι κατανομές των ποσών ανά δήμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.