ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΖΙΖΕΚ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Απέναντι στις κακιές γλώσσες, που εμφανίζουν τον Τσίπρα ως απειλή για την Ευρώπη, στέκεται ο Σλοβένος διανοούμενος. Σχολιάζει τις δηλώσεις Λαγκάρντ και περιγράφει το κράτος που θα πρέπει να θεμελιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη και κατακλύστηκε από εκατοντάδες πολίτες, κυρίως φοιτητές, ο Σλάβοϊ Ζίζεκ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η ΕΕ πρέπει να φύγει από την αδράνεια και να ακολουθήσει νέο δρόμο.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία στην εξαπάτηση και την κλοπή , ενώ απαντώντας και στις γνωστές δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι σκέφτεται πιο πολύ τα παιδιά του Νίγηρα και ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους, ο τόνισε ότι το πρόβλημα είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι παθητικά θύματα, αλλά αντιστέκονται και πολεμούν, δεν έχουν ανάγκη από τον οίκτο κανενός, αλλά από διεθνή αλληλεγγύη.

Όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, ο Σλοβένος φιλόσοφος τόνισε ότι πρέπει να δράσει γρήγορα και δημοκρατικά, να στηριχθεί στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, να δημιουργήσει ένα καλύτερο κράτος, χωρίς πελατειακές σχέσεις.

Άσκησε δε κριτική και στο ΚΚΕ για τη στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι γι' αυτούς ποτέ δεν είναι η ώρα. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: ορισμένοι είναι ζωντανοί επειδή ξέχασαν να πεθάνουν και τώρα σας μισούν, γιατί έχετε το θάρρος να ενεργείτε ελεύθερα και τολμάτε να κάνετε αυτό που οι άλλοι ονειρεύονται.

Παίρνοντας το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τη δυνατότητα του λαού για μια αξιοπρεπή ζωή, για την κυριαρχία του, για το δικαίωμα στην ελπίδα. Το κρίσιμο στοιχείο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να καταφέρουμε να επιβιώσουμε και αυτό θα κριθεί, αν ο λαός δεν υποκύψει στους εκβιασμούς και τις απειλές και εκδηλωθεί και η αναγκαία αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Είναι μια μάχη καθοριστική που θα προκαλέσει αλλαγές και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε.

Απαντώντας στα λεγόμενα του Σλαβόι Ζίζεκ για ένα καλύτερο κράτος στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας είπε θα κάνει ό,τι γίνεται σε κάθε σπίτι όταν ετοιμάζεται το τραπέζι. Δηλαδή, πρώτα θα καθαρίσει τις βρωμιές και μετά θα στρώσει το τραπέζι βάζοντας πρώτα το ψωμί και μετά όλα τα άλλα, θέλοντας έτσι να τονίσει την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει στην αρχή «το σάπιο σύστημα».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής φιλοσοφία τους Δικαίου Κώστας Δουζίνας έκανε λόγο για επικίνδυνες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και δημιούργησαν ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που σήμερα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και θέλει ένα μικρό σπρώξιμο για να πέσει , σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός που μπορεί να το κάνει.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.