ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με πάσα επισημότητα, κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής παραδέχτηκε ότι το... πολιτικό της πρόγραμμα προβλέπει πράξεις βίας κατά μεταναστών αλλά και βουλευτών.  

Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, ο υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε πως αν η Χρυσή Αυγή μπει στη Βουλή, θα πραγματοποιεί «εφόδους» σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς και θα διώχνει τους μετανάστες. Άφησε υπονοούμενα και για βιαιοπραγίες εις βάρος βουλευτών, λέγοντας πως αν ανοίξει η συζήτηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ «για προειδοποίηση θα τους δείξουμε το βίντεο του ΑΝΤ1 και αν δεν το καταλάβουν θα τους το εξηγήσουμε».

Ο Ηλ. Παναγιώταρος είχε πρωτοστατήσει στον προπηλακισμό του Πέτρου Ευθυμίου.

Ξυλοφόρτωσαν Αιγύπτιο μετανάστη

Εν τω μεταξύ, το tvxs.gr δημοσίευσε καταγγελία κατοίκου του Περάματος, για ρατσιστική επίθεση κατά Αιγυπτίων μεταναστών, στις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την καταγγελία, περίπου 20 άνδρες έφτασαν με δέκα μηχανάκια σε σπίτι στο οποίο διέμεναν πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες, έσπασαν αυτοκίνητα, προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι και ξυλοκόπησαν ένα από τους μετανάστες που δεν πρόλαβε να ξεφύγει.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν πέντε άντρες και μια γυναίκα, τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Σχιστού.

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές Αρχές κατηγορούμενοι από κοινού για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Στον ιστότοπο δημοσιεύτηκε και φωτογραφία του θύματος:

Πηγή φωτό: tvxs.gr

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το θύμα είναι 28 ετών. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάννειο και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε σοβαρή. Έχει κάταγμα στο χέρι και υποβάλλεται σε ενδελεχείς εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί να φέρει κάποια άλλη βλάβη.

Όπως τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, «μετά την ολοκλήρωση των κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαιώθηκε η παρουσία διπλού κατάγματος της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών. Πραγματοποιήθηκε συρραφή των θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση του εκγομφωμένου δοντιού και τοποθέτηση συρματίνης περίδεσης. Εγινε εισαγωγή στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής για περαιτέρω αντιμετώπιση».

Καταγγέλλει την επίθεση η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση αυτή. Η οργανωμένη πολιτεία έχει επιληφθεί της υπόθεσης. Ήδη, η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις και οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίθεση στο Πέραμα και πρόσθεσε:

«Εγκλήματα όπως αυτό, από ακραίες ομάδες, προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός λαός συνδέονται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και δεν θα επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους περιστατικά να τους διαταράξουν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.