ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: ΗΡΘΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΛΥΣΕΙΣ

Με΄ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα  έγινε δεκτός ο νέος  υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ,ο οποίος παρέλαβε τα ηνία της πολιτικής ηγεσίας της Θέμιδας από τον προκάτοχό του  Χρίστο Γεραρή.

Ο αποχαιρετιστήριος λόγος του κ. Γεραρή είχε αναφορές  σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Δικαιοσύνης  χωρίς να λείπουν και οι προσωπικές αναφορές.

«Όταν καθίσαμε  στα φοιτητικά έδρανα  της Νομικής  Αθηνών δεν μπορούσαμε να φανταστούμε  ότι η τύχη μας επιφύλασσε μία παράλληλη ,αλλά και κοινή πορεία στο χώρο της Δικαιοσύνης. Είχε ήδη εκλεγεί  πρόεδρος του ΔΣΑ ,όταν ανέλαβα  τα καθήκοντα του προέδρου του ΣτΕ. Αργότερα συνεργαστήκαμε  στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων . Τέλος διατελέσαμε  μέλη της απερχόμενης υπηρεσιακής κυβέρνησης και είμαι ήδη στην ευχάριστη  θέση να  σου παραδίδω της διοίκηση του Υπουργείου », είπε ο κ. Γεραρής υποδεχόμενος τον κ. Ρουπακιώτη.

Ο απερχόμενος Υπουργός επικαλούμενος την πολυετή εμπειρία του στο χώρο της Δικαιοσύνης,αλλά και την  παραμονή του στον υπουργικό θώκο περιέγραψε τις πληγές της Δικαιοσύνης , δίνοντας ουσιαστικά και ένα πρώτο στίγμα   των προτεραιοτήτων  του νέου Υπουργού και του Υφυπουργού, Κώστα Καραγκούνη.

Η αργοπορημένη δικαιοσύνη και  η σωφρονιστική πολιτική είναι οι δύο βασικοί άξονες που ανέπτυξε στην ομιλία του ο κ. Γεραρής.  Ο κ. Ρουπακιώτης με τη σειρά του είπε ότι ήταν απόλυτη επιλογή του να βρεθεί στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης  και προανήγγειλε ότι μέσα στον Ιούλιο κιόλας  θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να βρεθούν λύσεις τώρα και όχι αύριο , όπως χαρακτηριστικά είπε , για τα ζητήματα της δικαιοσύνης.  Και πρόσθεσε πως «μάγοι δεν υπάρχουν για να δίνουν λύσεις  και αν υπάρχουν δεν είμαι μεταξύ αυτών».  Ωστόσο, αφού περιέγραψε με τη σειρά του τις μάχες που είναι διατεθειμένος να δώσει  κατέληξε λέγοντας «αν δεν  προωθηθούν λύσεις  δεν θα έχω θέση στο υπουργείο . Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.