ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΑΝΤΟΣ: ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στην UEFA για την Εθνική, την πρεμιέρα με την Πολωνία και τους στόχους της ελληνικής ομάδας στο Euro 2012.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου προπονητή στο UEFA.com:

- Πως θα χαρακτηρίζατε τη δύναμη της Ελλάδας, εντός και εκτός γηπέδου;

«Η δύναμη της Ελλάδας είναι το πνεύμα που επικρατεί στην ομάδα. Όλοι οι παίκτες είναι παθιασμένοι όταν παίζουν για την εθνική ομάδα και δίνουν τα πάντα εντός αγωνιστικού χώρου. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχει μεγάλη κούραση. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα τελείωσε αρκετά αργά με τα play-off που είχαμε, αλλά είμαι αισιόδοξος και πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου για τον χαρακτήρα τους και το πάθος τους».

- Πως προετοιμάζεστε για την πρεμιέρα απέναντι στην Πολωνία;

«Υπήρξαν δύο φάσεις. Αρχικά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας σκεφτόμασταν μόνο την ομάδα μας τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Όταν φτάσαμε στην Αυστρία θέλαμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Τώρα βρισκόμαστε πιο κοντά στη διοργάνωση και πρέπει να μελετήσουμε τους αντιπάλους μας. Έχουμε μία εβδομάδα ακόμα για να δουλέψουμε ενόψει της αναμέτρησης με την Πολωνία και πρέπει να συγκεντρωθούμε αποκλειστικά σε αυτή. Μετά την Πολωνία θα σκεφτούμε την Τσεχία και μετά από την Τσεχία τη Ρωσία. Σεβόμαστε του αντιπάλους μας χωρίς να τους φοβόμαστε. Αυτό θέλω από τους ποδοσφαιριστές μου. Θα κάνουν αυτό που πρέπει αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να γνωρίζουν πως ισχύει το ίδιο και για τους αντιπάλους μας».

- Ποιο είναι το κλειδί για να κερδίσει η Ελλάδα στην πρεμιέρα;

«Η Πολωνία είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Είναι αρκετό να πούμε πως έχει τρεις ποδοσφαιριστές που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Γερμανίας. Επίσης θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου της, κάτι πολύ σημαντικό και εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε και για αυτό. Θα παίξουμε στο γήπεδό τους. Οι Καραγκούνης και Κατσουράνης έχουν εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις γιατί έπαιξαν στην πρεμιέρα με την Πορτογαλία το 2004 και θα περάσουν τα μηνύματά τους στους συμπαίκτες τους. Προσπαθώ και εγώ να τους το μεταφέρω. Θα πρέπει να παίξουμε με ακόμα έναν αντίπαλο απέναντί μας. Αν παρουσιαστούμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι, βγάζοντας το πάθος μας θα έχουμε ελπίδες για κάτι καλό».

- Η πίεση των φίλων της Πολωνίας μπορεί να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα για εσάς;

«Μπορεί να είναι σημαντικό αυτό για εμάς αλλά και καθοριστικό κατά εμάς, γιατί στην πρεμιέρα υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από την Πολωνία που θα έχει ένα γεμάτο γήπεδο που να τη στηρίζει. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε την κατάσταση και να τη γυρίσουμε υπέρ μας όταν τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν καλά για αυτούς».

- Περάσατε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας σας σε συλλόγους. Πως είναι η προετοιμασία πλέον με μία Εθνική ομάδα;

«Θα ήθελα μία εβδομάδα παραπάνω προετοιμασίας με την Εθνική ομάδα, αλλά για πρώτη φορά νιώθω και πάλι προπονητής, ύστερα από δύο χρόνια στα προκριματικά. Φυσιολογικά ο προπονητής μίας εθνικής ομάδας έχει λιγότερα πράγματα να κάνει. Έχουμε ακόμα λίγο χρόνο και φυσικά νιώθουμε καλύτερα που προπονούμαστε μαζί. Κάθε μέρα μπορούμε να βελτιώσουμε πράγματα».

- Τι περιμένετε από την ομάδα σας στο Euro 2012;

«Θα είμαι ικανοποιημένος εφόσον η ομάδα τα δώσει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές μου ξέρουν τι τους ζητάω και είμαι σίγουρος πως θα τα δώσουν όλα. Δεν βάζουμε όρια στους στόχους μας όπως δεν το κάνει καμία ομάδα που συμμετέχει. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Αυτός είναι ο στόχος μας και το όνειρό μας. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Για εμένα είναι σημαντικό. Παλεύουμε, δουλεύουμε, είμαστε ίσοι με όλους. Αυτό είναι το μότο μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.