ΚΟΣΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΥΠΕΞ

Κεκλεισμένων των θυρών και σε τοποθεσία που δεν έχει αποκαλυφθεί η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, συναντάται απόψε στην Κωνσταντινούπολη με εκπροσώπους πολλών χωρών προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της Συρίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται τουρκικές διπλωματικές πηγές, τις οποίες δεν κατονομάζει, η Κλίντον, η οποία ολοκληρώνει στην Κωνσταντινούπολη περιοδεία της, έπειτα από τις επισκέψεις της στην Σκανδιναβία και τον Καύκασο, «θα μιλήσει για την κατάσταση στη Συρία και θα προχωρήσει σε ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια άτυπων συνομιλιών που θα έχει με τους ομολόγους της πολλών χωρών».

Στις συνομιλίες αυτές θα μετάσχουν κυρίως οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε, όπως και Άραβες υπουργοί, κυρίως του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με συγκλίνουσες διπλωματικές πηγές.

«Πρόκειται για (...) την αναζήτηση μέσων για την άσκηση επιπλέον πιέσεων στο καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ ώστε να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις του όσον αφορά το σχέδιο Άναν  για έξοδο από την κρίση», δήλωσε Βρετανός εκπρόσωπος.

Η σύνοδος της Κωνσταντινούπολης είναι κλειστή στον Τύπο, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί ούτε η τοποθεσία διεξαγωγής της.

Η Κλίντον θα παραστεί αύριο στην Κωνσταντινούπολη στο υπουργικό Φόρουμ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.