ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Άμεση συνάντηση με τον νέο υπουργό Παιδείας ζητεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Με επιστολή τους προς τον Κ. Αρβανιτόπουλο, ζητούν να ορίσει συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να συζητηθούν επείγοντα θέματα του κλάδου μας πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, την Παρασκευή.

Το Σάββατο 30/6 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η Μετασυνεδριακή Γενική Συνέλευση του κλάδου.

Παράλληλα, οι ΟΛΜΕ ζητάει την ακύρωση της απόφασης της τέως υπουργού Παιδείας, με την οποία -όπως τονίζουν- περικόπτονται δραστικά οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που απασχολούνται για εργασία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις -Σαββατοκύριακα και τον Ιούλιο (με χρήση θερινής άδειας), αλλά και αλλάζει το καθεστώς υπολογισμού τους (προσαύξηση ημερομισθίου).

Επίσης, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών εκφράζει την έκπληξή του και την έντονη διαφωνία του για την απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρεθούν από τις αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας τα θέματα δια βίου μάθησης.

Βάσει της απόφαση αυτής, τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κ.λπ. θα υπαχθούν στο υπουργείο Εργασίας.

Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ ζητεί την παραμονή αυτών των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο υπουργείο Παιδείας, υπενθυμίζοντας και την πάγια θέση της για μεταφορά στο Υπ. Παιδείας όλων των σχολών που προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση και βρίσκονται στην εποπτεία άλλων υπουργείων (σχολών ΟΑΕΔ, τουρισμού, νοσοκομείων, κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.