ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΚΙΤΤΑ

Ουρές και σήμερα από ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, χωρίς όμως να έχει ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία. 

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Λακωνική και σκληρή η απάντηση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την πρόταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για τη συμμετοχή 100 φαρμακείων στη διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις.

Με μια σύντομη ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θ. Αμπατζόγλου, απορρίπτει την πρόταση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρη, βάσει της οποίας 50 ιδιωτικά φαρμακεία στην Αθήνα και 50 στην περιφέρεια θα χορηγούσαν φάρμακα υψηλού κόστους, με έξοδα του Οργανισμού, με τη χαρακτηριστική φράση «ή όλα ή κανένα».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στην πρόταση του προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ κ. Γεράσιμου Βουδούρη για τη συμμετοχή 100 φαρμακείων την διανομή φαρμάκων επικουρικά προς τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απαντάμε «ή όλα ή κανένα».

Όμηροι της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να βρει οριστικές λύσεις βρίσκονται ασφαλισμένοι και ασθενείς.

Ίδια εικόνα ουρών και αναμονής και σήμερα σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπου δεκάδες καρκινοπαθείς αλλά και πάσχοντες από άλλες σοβαρές ασθένειες συρρέουν για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους. Η διοίκηση του Οργανισμού υποστηρίζει πως το πρόβλημα θα λυθεί πιθανότατα έως την Πέμπτη,  αν και η λύση που βρέθηκε από το Υπουργείο Υγείας είναι προσωρινή.

Εν τω μεταξύ, έκκληση για παύση των κινητοποιήσεων απηύθυνε ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας την άμεση καταβολή 400 εκατ. ευρώ σε φαρμακοποιούς, προμηθευτές και εργαζόμενους. Ξεκαθάρισε ότι δεν ακολουθεί εκβιαστικές τακτικές, ζητώντας τη συναίνεση όλων για την εξεύρεση λύσης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.