ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑ 5 ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ

Σε πέντε βασικούς άξονες στο αναβαθμισμένο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών και δικτύων θα δώσει προτεραιότητα ο νέος υπερ-υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Παραλαμβάνοντας από τον προκάτοχό του υπηρεσιακό υπουργό και πρώην συνεργάτη του στο υπουργείο, πρύτανη Σίμο Σιμόπουλο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει κανείς να περιμένει θαύματα, αλλά ζήτησε τη συνεργασία του έμψυχου δυναμικού του υπουργείου για να επιτευχθεί ο κοινός τόπος της σωτηρίας της πατρίδας.

Οι πέντε βασικοί άξονες στους οποίους θα δώσει τη μεγαλύτερη έμφαση ο νέος υπουργός είναι:
1. Να ξεμπλοκαριστούν οι πέντε μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι και όλα τα υπόλοιπα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν κολλήσει.
2. Να ολοκληρωθούν τα νέα Οργανογράμματα για τις ΔΕΚΟ.
3. Να προχωρήσει η εξυγίανση του ΟΣΕ με φροντίδα για τους φορολογουμένους και έγνοια για τους εργαζομένους.
4. Να προχωρήσει το Μετρό της Αθήνας χωρίς καθυστερήσεις.
5. Να αντιμετωπιστούν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τα προβλήματα που είναι ενδεχόμενο να παρουσιαστούν στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σιμόπουλος υποδεχόμενος τον κ. Χατζηδάκη δήλωσε, ότι υπήρξαν προβλήματα στο υπουργείο τα οποία αντιμετωπίστηκαν και ότι «σε λίγο θα συνεχίσει να ασκεί τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, λεπτομέρειες για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΟΣΕ θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ωστόσο αυτό που φάνηκε καθαρά είναι ότι ο υπουργός έχει σαφή προσανατολισμό.

Η ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων των ΔΕΚΟ προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικότερα μετά και τις συγχωνεύσεις βρίσκεται επίσης ψηλά στην ατζέντα του νέου υπουργού ο οποίος στέλνοντας ένα μήνυμα προς τις διοικήσεις σημείωσε ότι θα διατηρηθεί ό,τι καλό έχει γίνει και θα χρησιμοποιηθεί ως βάση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας με την Αττικό Μετρό για την ταχύτερη προώθηση των έργων Μετρό της Αθήνας, αλλά και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Στην προσπάθεια αυτή θα συνδράμει αποφασιστικά ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Σταύρος Καλογιάννης» είπε, με τον οποίον, όπως επισήμανε, βρίσκονται «στο ίδιο μήκος κύματος». «Δεν υπόσχομαι θαύματα, υπόσχομαι, όμως, ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε μετρήσιμο έργο» είπε ο υπουργός.

Παραλαμβάνοντας το υπουργείο από τον κ. Σιμόπουλο, ο οποίος υπήρξε γενικός γραμματέας όταν ο κ. Χατζηδάκης είχε διατελέσει υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Καραμανλή ο νέος υπουργός δεν έκρυψε την συγκίνησή του. Έκανε επανειλημμένες αναφορές στο εθνικό συμφέρον και την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από όλους.

Σημειώνεται ότι, ο υφυπουργός κ. Καλογιάννης αναλαμβάνει τον τομέα των υποδομών, ο υφυπουργός Αθ. Σκορδάς τον τομέα του εμπορίου και της βιομηχανίας και ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης τον τομέα των επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.