ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα η Ισπανία θα ζητήσει επισήμως τη βοήθεια της Ευρωζώνης όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Λουίς δε Γκίντος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο.

«Την επόμενη Δευτέρα θα καταθέσουμε την επιστολή με το επίσημο αίτημα βοήθειας», είπε ο υπουργός, μετά την απαίτηση των Βρυξελλών να προχωρήσει η Μαδρίτη στην κίνηση αυτή το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε στην επιστολή δεν θα αναγράφεται το ποσό που χρειάζονται οι ισπανικές τράπεζες.

Επανέλαβε δε, ότι το θέμα είναι τυπικό και είπε πως «το σημαντικό είναι το μνημόνιο όπου θα αναφέρονται οι όροι που θα τεθούν στις τράπεζες»., πρόσθεσε ο Ισπανός υπουργός στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε στο Λουξεμβούργο.

Επιπλέον ο Ισπανός υπουργός ανέφερε ότι το δάνειο που θα χορηγηθεί στις ισπανικές τράπεζες μπορεί να είναι διάρκειας άνω των 15 ετών και το επιτόκιο να ανέρχεται στο 3 με 4%, διευκρινίζοντας ότι «προς το παρόν» πρόκειται για «υποθέσεις εργασίας και όχι για οριστικές αποφάσεις».

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου βοήθειας για τις ισπανικές τράπεζες αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι τις 9 Ιουλίου, δηλαδή όταν θα συνεδριάσουν ξανά οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.